Hiddles’ Riddles

Virallinen nimi
Rotu, sukupuoli
Säkäkorkeus, väri
Syntynyt, ikä
Kasvattaja
Omistaja
Koulutustaso
Rekisterinumero
Meriitit

Hiddles’ Riddles, “Riddle”
Welsh Part Bred 62,5%, tamma
157 cm, punarautias (ee/Aa)
16.06 2014, Iso-Britannia, 6-vuotias
Virginia Ringer, Hiddles’ Stud
Angelcourt Manor (VRL-14085)
Noviisi valjakko, painottunut valjakkoajoon
VH00-000-0000
Ei meriittejä

Hiddles’ Studin kasvattama part bred-tamma Riddles tuli vastaan, kun lähdimme Victorin kanssa katsomaan paljon potentiaalisempaa cob-oria Lancasteriin. Vaalea punarautias tamma käveli raskain askelin, eikä se selkeästi ollut jalostuksen onnistuneimmasta päästä; Siinä oli cob-verta ja puoliveristä, ja Riddlesin ulkonäöstä päätellen puoliverisetkin olivat olleet tanakampaa mallia. Tamman askellus muistutti melkein jo kylmäverisen menoa. En ajatellut tammaa toista kertaa, ennen kuin kävelimme Victorin kanssa kohti autoa, pettyneinä siihen, ettei komea cob-ori ollut täyttänyt odotuksiamme. “Mites se rautias tamma?” brittimies kysyi tyhjästä. Pyörähdin kannoillani ja katselin Viciä toinen kulma koholla. “Se tankkiponi, joka tuli vastaan?” Victor nyökkäsi. “Victor-kulta, mitä hittoa me tehdään sellaisella?” Järkeily ei kuitenkaan auttanut enää. Mieheni oli rakastunut kömpelöön järkäleeseen, ja sen omistaja möikin hyödyttömän möhkäleen tallistaan pilkkahintaan. Victor sai ajaa lentokentälle; Minun oli pakko hieroa ohimoitani estääkseni orastavan päänsäryn. Minähän meistä se impulsiivinen hevosenostaja olin. - Lori

Riddle on luonteeltaan kiltti ja kuuliainen hevonen, joka tekee kaikkensa jopa pyytämättä. Tamma ei varsinaisesti sovi Angelcourt Manorin imagoon ollessaan kömpelömmänpuoleinen “tankki”, kuten Lori tammaa kuvailee. PR-henkilö Victor Lloyd on kuitenkin aivan hulluna Riddleen, ja sen ansiosta myös Lori on tammasta luopumista vastaan. Pitkänhuiskea Victor on kuitenkin hulvaton näky pienen hevostamman selässä. Kiintymys on tässä tapauksessa molemminpuolista; Vaikka Riddle onkin kaikkien kaveri, se selkeästi suosii Viciä muiden ylitse, ja on ekstrarento miehen hoidettavana. Tavallisesti se kuitenkin seisoo kiltisti aloillaan hoidettaessa, eikä hoppuile minnekään. Harjata saa käytännössä kaikkea, paitsi Riddlen herkkää turpaa - vaikka Victor totta kai on poikkeus. Turpansa harjaamisesta tamma hermostuu, alkaa luimimaan ja yrittää peruuttaa kauemmas; Sen kummemmin se ei kuitenkaan rupea rähjäämään. Jalkojen nostaminen on helppoa ja Riddle pitää jalkojaan nykimättä ylhäällä niin kauan kuin tarvitsee, mutta jalkoja nostellessa on hyvä pitää mielessä, että niin pieneksi hevoseksi Riddle painaa yllättävän paljon, kun se rupeaa nojaamaan. Useampi hoitaja on meinannut mennä nurin Riddlen voimasta. Peseminen sujuu ongelmitta yhteistyön merkeissä, kuten myös kuivaaminen, eikä tammaa haittaa olla märkä. Varustuskaan ei tuota päänvaivaa, Riddle saattaa vain ruveta steppailemaan ja huiskimaan häntäänsä pelkästä innosta, kun sitä satuloi tai valjastaa vaunuja varten.

Sukuselvitys

i. Hiddles’ Midnight Dancer EVM
wpb, 148 cm, prt sb, UK
ii. Midnight Blade EVM
ewb, 158 cm, prt to, UK
iii. Blade Runner EVM
ewb, 166 cm, m to, UK
iie. Virtuesque EVM
ewb, 157 cm, rnkm, UK
ie. Bellissimo Troy EVM
wD, 147 cm, rt sb, UK
iei. Sonnet Troy EVM
wD, 150 cm, m, UK
iee. Oblivion Troy EVM
wD, 149 cm, rnvkk sb, UK
e. Hiddles’ Poetry EVM
wpb, 154 cm, rn sb, UK
ei. Roundt Hades EVM
wD, 148 cm, musta, UK
eii. Roundt Ares EVM
wD, 149 cm, mrn, UK
eie. Indira EVM
wD, 147 cm, rtkm, UK
ee. Hiddles’ Elizabethian EVM
wpb, 151 cm, mrn sb, UK
eei. Shakespearean EVM
meckl, 161 cm, prn, GER
eee. Engelbrecht EVM
wD, 146 cm, rnkm sb, UK

Kilpakalenteri

00.00 0000 VVJ, Noviisi Kutsu 0/00
00.00 0000 VVJ, Noviisi Kutsu 0/00

Päiväkirja

Päiväkirjamerkintä, 27. toukokuuta 2019, kirjoittanut Victor (omistaja)
Florence, my dove, was not that fond of Riddle, a chestnut part bred mare we had bought at a stud in Lancaster. Obviously she could not hate or even dislike this sympathetic little horse, but taking care of her was left for me, since I was the one to fall in love with her. So, on my day off, we headed out for a walk in the woods. It became clear to me that though Riddle had been ridden before, she had not been ridden that often. She felt a little odd and needed a minute to get used to the feeling of someone sitting in her saddle again. And it did not help her that her rider was a giant with long legs dangling on both of her sides, I imagine. She was very brave and soon her eagerness to go, grew.

Riddle definitely was no tank, as Florence had described her, but neither was she a gracious warmblood or a show cob. Her steps felt heavy as she slowly and carefully trotted downhill, her freshly cut ginger tail swinging to get rid of flies. I chose a shorter route than usual, not wanting to take too big of a bite at once. I’m sure Riddle appreciated us taking things slow. I felt slow and steady was the way to go with women. Not to compare women with horses, but mares usually wanted to be handled the same way human women, gently and with respect. I guess it applied to any living being for that matter. Riddle snorted, as if growing bored of me just sitting, so I gathered her reins and pressed my legs at her sides. “Come on, girl. Show me what you’ve got!”

ULKOASU © THE INSPIRATION GALLERY / HIDDLES’ RIDDLES ON VIRTUAALITALLI