Gillian Dfrwdllwgynn Rhyd on virtuaalihevonen

PERUSTIEDOT ⚜

Virallinen nimi Gillian Dfrwdllwgynn Rhyd, “Dana” Kasvattaja Gwendolyn Aodhinn, Gillian Welsh Cobs
    Maahantuoja Juliet VRL-14085, Haras de Grâce Classique
Rotu, sukupuoli Walesincob (D), tamma Omistaja Juliet VRL-14085, Haras de Grâce Classique
Säkäkorkeus, väri 144 cm, punarautias (ee/Aa)    
Syntynyt, ikä 09.08 2018, Iso-Britannia, 1-vuotias Koulutustaso Helppo A, re. 120 cm, CIC2
    Painotuslaji Kenttäratsastus
Rekisterinumero VH18-026-0112 Meriitit Ei meriittejä

HISTORIA JA LUONNEKUVAUS ⚜

Historiateksti.

Luonnekuvaus.

SUKUSELVITYS ⚜

i. Gillian Llewellyn Gibbs
wD, 147 cm, hopeanmusta
EVM
ii. Blacktide Siarl Logan
wD, 146 cm, hopeanruunikonkirjava
EVM
iii. Blacktide Pemberton EVM
iie. Siarl Rhosyn Aur EVM
ie. Blodwyn Rhiannon
wD, 142 cm, punarautias
EVM
iei. Blanchfleur Croft EVM
iee. Blodwyn Ddu EVM
e. Gillian Siôn Isabel
wD, 143 cm, rautiaanpäistärikkö
EVM
ei. Llanridhian Siôn Caleb
wD, 147 cm, voikko
EVM
eii. Llanridhian Rhett EVM
eie. Llanridhian Seren Aur EVM
ee. Gillian Newydd Aurwen
wD, 140 cm, rautiaanpäistärikkö
EVM
eei. Gillian Presteigne Seith EVM
eee. Gillian Aurwen Ddu EVM

ii. Blacktide Siarl Logan syntyi Glasgow’ssa Blacktide-siittolalle, jonka ensimmäisiä kasvatteja orin isä Blacktide Pemberton oli. Kahdesta kiltistä hevosesta polveutuvan hevosen olisi voinut odottaa olevan yhtä enkelimäinen, mutta Logan oli varsasta asti riiviö. Hopeanruunikko walesincob-ori keksi loputtomasti jekkuja hoitajilleen ja ratsastajilleen, eikä se ymmärrettävästi ollut Blacktiden suosituimpia hevosia. Lapsuutensa Logan jahtasi hampaat irvessä kanoja tai kiusasi ikätovereitaan, joiden seuraan ori jätettiin, jotta sen kanssa ei jouduttaisi taistelemaan. Loganin ollessa nelivuotias se kuitenkin kohtasi Jaken, tallinomistajan australialaisen veljenpojan, joka narrattiin ratsuttamaan Logania tullessaan kesäksi kyläilemään. Logan totta kai tarjosi parhaimmat jekkunsa pahaa-aavistamattomalle nuorukaiselle, joka kaikkien ihmetykseksi kuitenkin pisti hopeanruunikonkirjavan paholaisen kuriin. Jaken käsissä Loganista kuoriutui taitava yleisratsu, joka kilpaili EM-tasolla asti. Jalostusoriksi Loganista ei kuitenkaan ollut haastavan ja ärsyttävän luonteensa vuoksi, ja orin ainoa jälkeläinen Gillian Llewellyn Gibbs onkin vahinkovarsa siltä kerralta, kun Logan karkasi tarhastaan ja rysähti sähköaitojen läpi tammalaitumelle. Kilpauransa päätettyään Logan muutti Jaken kanssa Australiaan ja palasi kotiin vasta menehdyttyään ähkyyn. Jaken pyynnöstä Loganin tuhkat levitettiin tammalaitumelle.

iii. Blacktide Pemberton oli hieno, 146-senttinen hopeanmusta sabinonkirjava walesincob, joka on yksi glasgowlaisen Blacktide-siittolan ensimmäisiä kasvatteja. Pemberton kasvoi ikätovereiden puutteessa corgi-koiralauman parissa, ja orista tulikin hyvin seurankaipuinen ja ihmisrakas hevonen. Sen harmiksi se kuitenkin oli aivan liian suuri mahtuakseen syliin. Pembertonin suosikkiasioita oli maata laitumella ihmisten kanssa, erityisesti orin kouluttaneen Jennyn kanssa. Jennystä tuli myös Pembertonin kilparatsastaja ja -ohjastaja, kun ori rupesi kilpailemaan. Pemberton kilpaili lähinnä kouluratsastuksessa ja valjakkoajossa, mutta muutaman kerran ori starttasi myös estelähdöissä. Kilpailu-uransa jälkeen ori jatkoi jalostusuralle ja jätti maailmaan peräti 16 jälkeläistä, joista tunnetuimpia ovat Blacktide Miskin Du ja Blacktide Eiryn Cassidy, joilla molemmilla oli menestyksekäs kilpaura valjakkoajossa. Pemberton menehtyi vanhuuteen 24-vuotiaana ja tuhkauksen jälkeen orin jäänteen siroteltiin sen vanhalle laitumelle Glasgow’n nummilla.

iie. Siarl Rhosyn Aur oli täyttä kultaa; Päällisin puolin se oli 139-senttinen voikko walesincob-tamma ja sisimmässään se oli varmasti maailman kiltein hevonen. Rhosyn syntyi Walesissa O’Malleyn siittolalle, jossa se aloitti 4-vuotiaana jalostusuransa. Huippusiitostammojen täyttämästä emälinjasta tuleva Rhosyn ehti saamaan kaksi varsaa, Blaenawey Cadeyrn Vanoran ja Blacktide Siarl Loganin, mutta kun Rhosyn jäi Blacktide Siarl Loganin syntymän aiheuttamien komplikaatioiden jälkeen hedelmättömäksi, möi vanha O’Malley tamman melkein saman päivän aikana. Tamma löysi tiensä Staffordshireen englantilaiselle ratsuttajalle, joka kouli Rhosynistä kohtalaisen kouluratsun. Ei tammasta missään nimessä tullut mitään tähteä; Rhosyn kilpaili pääasiassa seuratasolla, mutta pärjäsi matalalla seuratasolla huomattavan hyvin. Kahdesan vuoden kilpauran jälkeen Rhosyn jäi 17-vuotiaana eläkkeelle ja eli vielä kymmenen vuotta, ennen kuin se lopulta menehtyi vanhuuteen 27-vuotiaana englantilaisen ratsuttajansa luona.

iei. Blanchfleur Croft oli yksi pienen, melko tuntemattoman ranskalaisenlinjan walesincobeista, jotka kantautuivat vuosikymmeniä aiemmin Ranskaan viedystä Griffiths Rheseus Grange-orista. Croft syntyi pienelle tallille Ranskan maaseudulla ja kasvoi siellä 3-vuotiaaksi, jolloin se vietiin kaupunkiin huutokaupattavaksi. Huutokaupasta Croft lähti Robert Langleyn mukaan Iso-Britanniaan, jossa se ratsukoulutettiin koulupainoitteiseksi. Kilpauransa Croft aloitti viisivuotiaana kouluratsastusuransa, joka lähti kiitonousuun ja toi nimeä ranskalaiselle cob-linjalle. Maailmanmestaruuskilpailut jäivät vain unelmaksi, mutta ori oli hyvin suosittu Iso-Britanniassa ja Walesissa, sekä Ranskassa. Myytiinpä muutama Croftin varsoista Belgiaankin. Kaiken kaikkiaan Croft siitti 11 varsaa, joista kahdeksan saavutti mainetta elämänsä aikana. Croft itse jäi eläkkeelle 12-vuotiaana ja vietti eläkevuosiaan Langleyn luona, syöden hyvin ja käyden rauhallisilla sunnuntailenkeillä. 21-vuotiaana Croft kuitenkin sairastui johonkin, mikä vaikutti pelkältä pieneltä flunssalta, mutta päätyikin viemään vanhan orin hengen. Croft lopetettiin omassa karsinassaan ja sen uurna haudattiin keväällä Langleyn takapihalle.

iee. Blodwyn Ddu

JÄLKELÄISET ⚜

Gillian Dfrwdllwgynn Rhyd ei ole tarjolla jalostukseen.

SIJOITUKSET ⚜

Gillian Dfrwdllwgynn Rhyd ei kilpaile vielä.

PÄIVÄKIRJA ⚜

PÄIVÄKIRJAMERKINTÄ, 20. ELOKUUTA 2018, KIRJOITTANUT OMISTAJA (184 SANAA)

Gillian Dfrwdllwgynn Rhyd saapui tänään Classiqueen. Tammaa onkin odotettu jo siitä asti, kun Gwendolyn laittoi alkukesästä sähköpostia Siôn Isabelin loppukesästä syntyvästä cob-varsasta. Nainen oli udellut, josko Classique kaipaisi karvajalkavahvistusta ja tietystikin vastasin, että walesincob kelpasi aina. Erityisesti, kun sillä oli yhtä mielenkiintoinen suku, kuin Isabelin tulevalla varsalla. Tammaksi vahvistettu varsa oli kuulemma ollut jo varattu, mutta varauksen purkautuessa Gwendolyn oli päättänyt tarjota varsaa ensin meille. Ja nyt se varsa oli vihdoin täällä.

Hevoskuljetusauto ajoi Classiquen pihaan noin kahdeksan aikoihin illalla. Ilta-aurinko oli vähitellen laskemassa, mutta sen viimeiset säteet saivat kuljetusautosta astuvan welsh-varsan kiiltämään kuin jalometalli. Gwendolynin lähettämä tallityöntekijä Liam tarjosi vinon virneensä tervehdykseksi kohdatessaan katseeni. “Dfrwdllwgynn Rhyd”, Liam esitteli. Outo nimi tuli Liamin huulilta täydellisen soljuvasti, mutta itse en olisi yrittämälläkään pystynyt samaan. “Dana”, korjasin huvittunena. “Da-na.” Irlantilaismies vain pyöritti silmiään huvittuneena ja jupisi jotain itsekseen. Epäilemättä jotain minuun tai ylipäätään kymriä osaamattomiin liittyvästä.

Dana seurasi kiltisti narun päässä talliin, valppaana ja tarkkana kuin porkkana. Rautiaanpäistärikkö kääntyi osaavasti karsinassaan ja jäi paikoilleen odottamaan, että riisuisin siltä riimun. Taputin tammavarsan tukevaa kaulaa ja ripustin vaaleanpunaisen käsivarrelleni. “Hieno tyttö”, kehuin Danaa. “Susta tulee oikein loistava hevonen.”