VaillancourtBASTIAAN X ADELBERT

Virallinen nimi Vaillancourt, kutsumanimi Lana Syntynyt 17.08 2016 Alankomaissa Kilpailee perinteisissä kilpailuissa
Rotu Hollanninpuoliverinen (KWPN), sukupuoli tamma Täyttänyt 5 vuotta 17.02 2016
Virallinen säkäkorkeus 166,2 cm mitattu 5-vuotiaana Kasvattaja Villiam Van Jageer, Vaillander Sporthorses 00 KRJ-sijoitusta
Geenitestattu väritys tummanruunikko (EE/Aa) Omistaja Nikki VRL-14085, Gothic Warmbloods 10 muuta sijoitusta
Rekisteröity tunnuksella VH17-012-0344 Koulutustaso helppo A, koulupainotteinen Kisaratsastaja Nikki VRL-14085

Sukuselvitys

i. BASTIAAN
kwpn, 169 cm, prn
EVM
ii. BENJAMIN
kwpn, 171 cm, tprn
EVM
iii. BELARCUS
EVM
iie. FIONA
EVM
ie. CORRIE
kwpn, 167 cm, vrt
EVM
iei. ROCUS
EVM
iee. CORAL
EVM
e. VAILLANBERG
kwpn, 160 cm, m
EVM
ei. ADELBERT
kwpn, 163 cm, m
EVM
eii. ADERASBEL
EVM
eie. ROSA SPARKS
EVM
ee. VANILLALAMB
trak, 160 cm, trn
EVM
eei. LAMBORGHINI
EVM
eee. VANILJ
EVM

i. Tätä puolta senttiä vajaata 170-senttistä oria ei oltu älyn lahjoilla pilattu noin muuten, mutta esteälyä siltä kyllä löytyi vaikka muille jakaa. Bastiaan syntyi Alankomaissa reippaassa nousukiidossa olevalle melko tuoreelle kilpatallille, jonka kasvatit menestyivät vuodesta toiseen paremmin ja paremmin. Tallin omistajan poika iski silmänsä punaruunikkoon orivarsaan, ratsukoulutti sen itse ja alkoi valmentautua Bastiaanin kanssa ihan tosissaan. Pian parivaljakko jo starttasi nuorten hevosten mestaruusluokissa, edeten aina neljän tähden kilpailuihin saakka. Bastiaan oli hirmu taitava hyppäämään, vaikka kotosalla se olikin aikamoinen pölkkypää ja harmaiden hiusten aiheuttaja karkaillessaan ja teloessaan itseään ties miten. Ori kuitenkin on edelleen toimiva kilpuri, eikä se onneksi ole periyttänyt hölmöyttään yhdellekään reilusta 30 jälkeläisestään.

e. Vaillanberg oli todella ihastuttava musta tamma ja osoitti nuorena todellisia kykyjä niin koulu- kuin esteradoille, mutta valitettavasti se loukkasi oikean etujalkansa ollessaan vasta 6-vuotias. Nousujohteinen ura kilparatsuna jäi pitkälle tauolle, kun vammaa alettiin parantelemaan. Ennuste tulevaisuuden kannalta oli hyvä, ja Vaillanberg olisi todennäköisesti voinut palata radoilla muutaman vuoden päästä, mutta sen omistaja näki paremmaksi vaihtoehdoksi myydä tamma eteenpäin kenties siitostammaksi. Muutaman kodinvaihdoksen jälkeen Vaillanberg päätyi kilpatallille Alankomaiden pohjoisosiin. Siellä se varsoi ensimmäiset varsansa ja osoittautuikin mitä parhaimmaksi emäksi. Tammalla ratsastellaan silloin tällöin maastossa, mutta lähinnä Vaillanberg lihoo laitumilla. Tällä hetkellä sillä on neljäs varsa kainalossaan ja tulevaisuudessa niitä varmaan ehtii syntyä vielä muutama lisää.

Jälkeläiset

KWPN-O Augustijn van der Roibrant 10.03 2017 i. Zandhoven Andiamo om. VRL-14508

Päiväkirja