ELEANOR VAN HALEN

KTK-II (08/18)

Virallinen nimi Syntynyt, ikä Koulutustaso
Eleanor Van Halen 14.02 2017, Iso-Britannia, 6-vuotias Grand Prix, vaikea valjakko
Rotu, sukupuoli Kasvattaja Painotuslaji
Englanninpuoliverinen, tamma Van Halen Stables (VRL-14085) Kouluratsastus, valjakkoajo
Säkäkorkeus, väri Omistaja Rekisterinumero
171 cm, kulomusta (EE/aa) Van Halen Stables (VRL-14085) VH18-202-0013

Luonteeltaan Eleanor liirum laarum...

Sukuselvitys

Eleanor Van Halen on tuontisukuinen.

i. Clyde Van Halen
Englanninpuoliverinen, 174 cm, musta
Ei virtuaalimaailmassa
ii. Redford Cruz
Englanninpuoliverinen, 168 cm, musta
Ei virtuaalimaailmassa
iii. Redford Charles
Ei virtuaalimaailmassa
iie. Redford Flora
Ei virtuaalimaailmassa
ie. Faith Van Halen
Englanninpuoliverinen, 162 cm, musta
Ei virtuaalimaailmassa
iei. Burton Van Halen
Ei virtuaalimaailmassa
iee. Francesca Van Halen
Ei virtuaalimaailmassa
e. Enchantress Van Halen
Englanninpuoliverinen, 170 cm, musta
Ei virtuaalimaailmassa
ei. Onyx Van Halen
Englanninpuoliverinen, 169 cm, musta
Ei virtuaalimaailmassa
eii. Oliver Van Halen
Ei virtuaalimaailmassa
eie. Sapphire Van Halen
Ei virtuaalimaailmassa
ee. Emerald Van Halen
Englanninpuoliverinen, 168 cm, kulomusta
Ei virtuaalimaailmassa
eei. Roger Van Halen
Ei virtuaalimaailmassa
eee. Evangeline Van Halen
Ei virtuaalimaailmassa

i. Clyde Van Halen on yksi Englannin parhaiten menestyneitä valjakkohevosia, joka on niittänyt mainetta ympäri Eurooppaa, erityisesti Saksassa ja Belgiassa. Clyde oli huomattava poikkeus Van Halenin Stablesin kasvatussuunnitelmassa, sillä orin isä on Redford Royal Stablesin kasvattama ja ollessaan ylläpidossa Van Halen Stablesissa, sillä astutettiin muutama tamma, joista yhdestä syntyi Clyde. Clyde oli alusta asti innokas ja yhteistyöhaluinen hevonen, eikä sillä mennyt kauaa oppia kaikenlaisia temppuja. Valitettavasti se oppi näyttävien valjakkoajotemppujen lisäksi myös Houdinin taikatemppuja, kuten katoamistempun. Clydea saakin aina silloin tällöin jahdata pitkin Englannin nummia, kun se pääsee riimustaan. Ilkikurisesta luonteestaan huolimatta se on erittäin hieno kouluratsastus- ja valjakkohevonen, painottuen erityisesti jälkimmäiseen. Nykyään ori kuitenkin viettää leppoisia eläkepäiviään Redford Royal Stablesissa.

ii. Redford Cruz oli kaikkea muuta kuin rauhallinen ja järkevä hevonen. Ei se ilkeä ollut, vähän räävitön ja kovapäinen vain. Cruz syntyi Redford Royal Stablesiin pienenä ja hintelänä varsana, mutta siitä kasvoi suuri ja lihaksikas ori, jolla oli liikaakin omaa tahtoa. Sen kotitallilla syntyikin ennätysmäärä vahinkovarsoja, kunnes Cruz muutti ylläpitoon Van Halen Stablesiin. Ori kilpaili aktiivisesti valjakkoajossa ja voitti paljon palkintoja, kunnes se vähän yllättäen kuoli sydänvikaan vain 12-vuotiaana. Vahinkovarsat kääntyivät nopeasti suureksi voitoksi, kun kaikki halusivat jälkeläisiä hienosta ja menestyksekkäästä Cruzista. Cruzin tuhkat ripoteltiin Thames-jokeen, jonne ori oli eksynyt polskimaan ensimmäisellä karkureissullaan.

iii. Redford Charles oli aikansa suosituimpia jalostusoreja, ja jättikin maailmaan huimat 42 jälkeläistä kuollessaan 23-vuotiaana ähkyyn. Ennen kuolemaansa Redford Royal Stablesiin kylmänä syysiltana syntynyt Charles kilpaili kouluratsastuksessa, valjakkoajossa sekä näyttelyissä, ja sen upea, ykköspalkintoja voittava rakenne olikin syy orin suureen suosioon, eikä kiiltävä korpinmusta karvapeite ainakaan haitannut. Charles oli 167 sentin korkeudestaan huolimatta suosittu myös lasten keskuudessa, sillä jos ori oli jotain, niin ystävällinen ja epäorimaisen lempeä. Sen saattoi huoletta antaa lapsen hoidettavaksi, ja sen luonne oli toinen syy sen suosioon jalostuksessa. Valitettavasti Charles periytti luonnettaan melko huonosti eteenpäin jälkeläisilleen, mikä tuli esiin esimerkiksi Redford Cruzin tapauksessa. Redford Charlesin hauta löytyy Royal Redford Stablesin takapihalta, jonne sen uurna laskettiin 12 vuotta orin kuoleman jälkeen, sillä Charles oli näytillä eläintieteellisessä museossa Ranskassa 11 vuotta.

iie. Redford Flora oli kaunis, tummanruunikko englanninpuoliveritamma asenteella varustettuna. Flora käyttäytyi kuin pahimman luokan diiva, eikä kenenkään sopinut käsitellä Floraa astettakaan kovakouraisemmin, kuin silkkihansikkaat kädessä. Hemmetinmoinen ratsu se kyllä oli; Ruusukkeita vain sateli kilpailuista, niin kouluratsastuksessa kuin valjakkoajossakin, ja tammalla ratsastaminen oli kuin pala taivasta. Sillä oli pehmeät, liitävät askeleet ja oikea ratsastaja oli tälle jinille jang. Kaikessa 173 sentin korkeudessaan Flora ei ollut yhtään näyttävää vähempää. Kilparatojen ulkopuolella se sai suurta kiitosta ja arvostusta näyttelypiireissäkin, ja palkittiin uudelleen ja uudelleen hienosta rakenteestaan. Myöhemmällä iällä tamma siirtyi siitoskäyttöön, mutta sai vain kolme varsaa, jotka myytiin naurettavan korkeaan hintaan eteenpäin. Kaikki maine ja kunnia eivät kuitenkaan pelastaneet Floraa, jonka kuolo korjasi kylmänä syysyönä. 27-vuotias Flora nukkui yhä tuntemattomasta syystä pois yön aikana, ja löydettiin menehtyneenä seuraavana aamuna. Tamman uurna haudattiin Royal Redfor Stablesin takapihalle.

ie. Faith Van Halenia ei sopinut ärsyttää edes vahingossa, jos tamman kanssa halusi tehdä töitä vielä saman viikon aikana. Temperamenttinen ja pitkävihainen Faith kierrettiin usein kaukaa, ja jos tallityöntekijät näki pelaamassa Kivi, sakset, paperi -peliä, se oli yleensä Faithin ratsastamisesta. Eikä tamman ratsastaminen koskaan ollut voittajan tehtävä. Tamma oli selkeästi parhaimmillaan valjakkoajossa, mutta ei se siinäkään ollut erityisen helppo. Yksikin väärä liike, eikä Faith tehnyt yhteistyötä moneen päivään, saati sitten suostunut vaunujen eteen. Faith menestyikin paljon paremmin näyttelyissä, joissa sen pienikokoisuus herätti ihastusta ja vähän epäluuloa. Tamma varsoi kuusi kaunista jälkeläistä, mutta seitsemännettä varsaa varsoessaan sekä 17-vuotias Faith että varsa menehtyivät komplikaatioihin. Faithin ja tämän syntymättömän varsan tuhkat ripoteltiin Van Halen Stablesin puutarhaan.

iei. Burton Van Halen oli nöyrä ja ahkera työntekijä, jonka kanssa oli melkeinpä haastavaa joutua epäsopuun. Van Halenin kasvattama Burton myytiin 2-vuotiaana Luxemburgiin vilkkaalle kilpatallille, jossa se eli matalan profiilin elämää. Melkein ujo hevonen oli ihmisen paras ystävä, teki kuten käskettiin ja rakasti kaikkia. Se ei vain ollut kovinkaan suosittu jalostuksessa, sillä vaikka Burton oli erittäin lahjakas kouluhevonen, se ei ujon luonteensa kilpaillut kovinkaan paljoa stressaavissa kilpaympäristöissä, opetti vain tulevia koulumestareita kotitallillaan. Myös 178 senttimetrin korkeus sai tammahevosten omistajat karkaamaan, sillä Burtonin pelättiin periyttävän liian korkeaa säkäkorkeuttaan jälkeläisilleenkin. Burton nukkui pois rauhallisesti omassa karsinassaan 32-vuotiaana bakteerin aiheuttaman korkean kuumeen uuvuttamana.

Jälkeläiset

Jälkeläinen Syntynyt Isä Omistaja
Varsa varsanen 00.00 0000 Ori orinen VRL-00000
Varsa varsanen 00.00 0000 Ori orinen VRL-00000

Kilpakalenteri

Päivämäärä Laji, luokka Järjestäjä Sijoitus
25.02 2018 KRJ, Grand Prix KK Lamoca 3/30
14.04 2018 KRJ, Grand Prix Rêve de Haussea 2/30
       
02.03 2018 VVJ, Vaikea Aramore Baroques 1/15
05.03 2018 VVJ, Vaikea Aramore Baroques 1/15
12.03 2018 VVJ, Vaikea Breandan 2/08
13.03 2018 VVJ, Vaikea Breandan 1/08
16.03 2018 VVJ, Vaikea Breandan 1/08

Päiväkirja

Ei päiväkirjamerkintöjä.