VAN HALEN STABLES - HOME OF THE BLACK HORSES

Eteesi kohoaa majesteettinen kivilinna, joka upeasta ulkomuodostaan huolimatta saa kylmät väreet juoksemaan selkärankaasi pitkin alas. Juuri äsken paistanut aurinko peittyy tummien, raskaiden pilvien taakse ja kylmä tuuli tarttuu hiuksiisi. Vaistosi käskevät sinua kääntymään ympäri ja poistumaan linnalta, mutta linna houkuttelee sinua astumaan peremmälle. Tervetuloa Van Halenin linnaan.

Vuosisatoja sitten Berkshiren jaarli Jerome Van Halen rakennutti kauniin Van Halenin linnan pienelle kukkulalle aivan kauniin lammen rannalle. Loistelias kivilinna on rakkaudenosoitus Cheshiren jaarlin tyttärelle Catherine Ravenfordille, joka jätti Ravenfordin aatelisperheen mennessään naimisiin jaarli Van Halenin kanssa heinäkuussa 1867. Tuore Berkshiren kreivitär oli itsenäinen nuori nainen ja piti aatelisuutta omana vankilanaan. Vankeuden tunne kuihdutti kreivittären voimattomaksi ja lähes olemattomaksi. Jaarli Van Halen kuitenkin rakasti vaimoaan ja halusi tämän olevan onnellinen, minkä vuoksi hän osti vaimolleen kreivikuntansa kauneimman hevosen, jonka vain löysi. Yönmusta Garrick Yorke III-ori muutti joulukuussa 1875 Van Halen Stablesiin ilahduttamaan kreivitär Van Halenia. Kreivitär ihastui hevoseen ikihyviksi, minkä johdosta talliin muutti viisitoista hevosta lisää vuosien 1876 ja 1889 välillä. Vuonna 1889 kreivikuntaa kuitenkin järisytti traaginen surunäytelmä; Kreivitär Van Halen hevosineen löydettiin surmattuina Van Halenin linnasta, kreivitär vuoteestaan ja hevoset talleistaan. Jaarli Van Halen todettiin syylliseksi ja tuomittiin kuolemaan, mutta kun häneltä kysyttiin, katuiko hän vaimonsa surmaamista, jaarli vastasi: “Luulisin, että hän palannee pian Windsoriin.”

Olet saapunut Englantiin, Berkshiren kreivikunnassa sijaitsevaan kylään nimeltään Old Windsor. Vielä nykyäänkin Old Windsor on yksi hiljaisimpia, vaikka ei pienimpiä kyliä Englannissa, sillä sitä asuttavat suurimmaksi osaksi vain ulkomaalaiset. Kaikki englantilaissyntyiset ovat kuulleet kauhutarinat Van Halenin linnasta ja pysyvät poissa Old Windsorista. Rohkeimmatkin ovat yöhön mennessä siirtyneet kreivikunnan rajojen ulkopuolelle. Täällä elävät väistyvät, kun kuolleet karkeloivat kaduilla.

Colleen Van Halen