Banned From Heaven ox


QUICKSILVER x TUNTEMATON

Virallinen nimi Banned From Heaven ox VH15-003-0041
Rotu Arabialainen täysiverinen, sukupuoli tamma, säkäkorkeus 164 cm
Väri rautiaanpäistärikkö, genotyyppi ee aa nRN
Syntynyt 06.08 2013, Suomi, kasvattaja Tia (VRL-12650)
Omistaja Giulia (VRL-14085), Scuderia Sierra
Koulutustaso Helppo A, re. 100 cm, helppo, yleispainotus
Kuvat © Jouni / Virtuaalihevonen

Punertava tamma, jonka koko ei päätä huimaa, on pippurinen tapaus sisimmässään. Kaunis ja hienoliikkeinen Penni on tallilla kasvaneita varsoja, vaikka ei oma kasvatti olekaan. Penni on tapaus, jota on vaikea ohittaa, sillä se on ensimmäisenä portilla tulossa sisään. Herkkuja rakastava ja rapsutuksia hiukan karkuun menevä “pippuriaivo” on haastetta kaipaavan ihmisen unelmaponi. Tai hevonen, onhan se neljä senttiä yli ponin säkäkorkeuden. Pennin kaunis ulkomuoto on periytynyt sen mahtavilta vanhemmilta. Varsinkin isän puolelta se on saanut paljon vaikutteita.

Portin liepeillä oleileva rautiaanpäistärikkö on useimmiten se portista ulos tunkeva persoona. Sitä saa hätistellä edestä jos hakee toisen hevosen tarhasta. Pennin taluttaminen itsessään on helppoa. Täytynee vain muistaa kuinka jokainen syötäväksi kelpaavan oloinenkin asia on vetämisen arvoinen. Ahmatti suoraan sanottuna. Arabimaiseen tyyliinsä saattaa joinakin päivinä astella koreastikin orien ohitse ja hörähdellä ja hirnahdella niille. Pahaa se ei tekisi kärpäsellekään. Hoitaessa Penni helppo, vaikkakin se on vähän kärsimötän. Ei siedä liiallista hoitoa tai hössötystä vaan tahtoo homman alta pois mahdommisimman helposti ja nopeasti. Suosittelenkin lämpimästi tamman kiinni laittamista harjauksen ajaksi. Kuopii etusellaan välillä maata, mutta vain kärsimättömänä. Penni antaa harjata joka puolelta ja nostaa kavionsa mallikkaasti, mutta ei osaa pitää itse kavioita ylhäällä. Käsilihakset ainakin kehittyvät. Satulan ja suitset saa moitteettomasti tammalle, eikä se pullistelekaan.

Säpsy luonne katoaa kuin tuhka tuuleen kun päästään kentälle. Penni ei suostu ensinäkään seisomaan paikoillaan ilman, että joku pitää siitä kiinni selkään noustessa. Penkiltä on turha yrittää edes nousta ja sen selkään on mentävä pehmeästi, jollei tahdo heti pukkisarjoja. Tahmeat liikkeet ja sitä saa pyytää kolminkertaisilla avuilla liikkeelle. Penni pysähtelee ja kiusaa ratsastajaa testatakseen tarviiko tämän nyt välttämättä työskennellä. Täytyy myös olla tarkkana pään kanssa, ettei se vedä sitä liian alas ja pukita. Penni kuitenkin osaa kulkea nätisti muodossa ja innostuttuaan jopa näyttää parhaimmat puolensa. Tamma on selkeästi estepuolelle kääntyvää sorttia, sillä puomien yli on aina pakko päästä; oli ne tarkoitettu sille tai ei. Penni on siis hyvin omaperäinen hevonen, eikä sitä pidä aliarvioida. Kärsivällisyys maan perii ratsastettaessa, sillä luottamus on sillekin kaiken a ja o. Pennillä ei ole menty yksikseen maastossa sen pukkisarjojen vuoksi, mutta kaverin tai kaverien kanssa menee suht hyvin. Alkukankeutta löytyy ja pysähtelee retken alussa muutamia kertoja jälleen testatakseen. Penni ei kuitenkaan pelkää maastossa sen koommin mitään. Traktorit ovat välillä jännittäviä, mutta menee niiden ohi rauhallisella ratsastusotteella. Penni tykkää myös uida!

Hyvinkin epämääräisen luonteen omaava Penni on siis haaste, jonka voi kuitenkin kouluttaa olemaan hevosiksi. Kärsivällinen ja päättäväinen ratsastaja saa sen toimimaan kuin unelma, niin koulukiemuroissa kuin esteilläkin. Kehumiset ja herkut saavat tamman pään kääntymään helposti, eikä se muutenkaan mikään mahdottomuus ole. Vaikka tammaa sanotaakin Penniksi, on se silti enemmän kuin pennin arvoinen! Luonnekuvaus © Jouni

Sukuselvitys

i. Quicksilver ox
ox, 151 cm, mpäis
ii. tuntematon iii. tuntematon
iie. tuntematon
ie. tuntematon iei. tuntematon
iee. tuntematon
e. Dephine
ox, 143 cm, kkm
ei. tuntematon eii. tuntematon
eie. tuntematon
ee. tuntematon eei. tuntematon
eee. tuntematon

Jälkeläiset

t. Ziva al Sierra ox s. 16.11 2018 i. Zacrat ox om. Scuderia Sierra

Kuvagalleria