BLACKBIRD xx

Virallinen nimi Blackbird xx
Rotu, sukupuoli Englannintäysiverinen, tamma
Säkäkorkeus, väri 169 cm, musta (Ee/aa)
Syntynyt 10.09 2010, Iso-Britannia
Maahantuoja Bella VRL-14703
Omistaja Nikki VRL-14085
Koulutustaso Vaativa A, re. 130 cm, CIC4
Rekisterinumero VH18-006-0349

Barbi on aikoinaan ollut laukkaratsuna upealla kasvatustilalla Iso-Britanniassa. Nykyään se toimittaa kisahevosen virkaa niin esteillä kuin kouluratsastuksessa. Ei ihan heti uskoisi, että iso, musta tamma on oikeasti oikea sylinalle. Tämän lisäksi Barbi on mukava ratsastettava, vaikka täysiveristen säpäkkyyttä löytyykin. Hoitaessa Barbi on jokaisen unelma. Se on tunkemassa turpaansa syliin ja suorastaan nuokkuu. Ei ikinä pure, potki tai näyki. Harvemmin edes kerjää muuta kuin rapsutuksia. Rakastaa olla paijattavana ja harjattavana, joten tätä tammaa ei haittaa, vaikka se olisi hoidettavana tunteja. Rakastaa jokaista vastaantulevaa: se hörisee sekä nuuskii tulijaa innoissaan. Barbi kiintyy silti harvoin erittäin syvästi ja syvää rakkauttaan se osoittaa oikeastaan vain olemalla kovin tiiviisti kyseisessä henkilössä. Seuraa perässä vaikka vapaana ja katselee lempeillä silmillään ystävällisesti. Lastenkaan kanssa ei tarvitse pelätä, että Barbi tekisi tyhmiään. Ei koskaan ole tehnyt mitään eikä todennäköisesti tule tekemäänkään. Varustettavanakin kiltti, vaikka jokseenkin tamman silmiin syttyy intohimoinen pilke, kun se tajuaa pääsevänsä töihin. Ottaa kuolaimet kiltisti suuhun ja antaa kiristää satulavyönkin pääasiassa ongelmitta.

Ratsuna innokas ja reipas menijä, joka vaatii selkeät avut sekä paljon istunta-apuja. Ei mikään lastenratsu, muttei siltikään laukkaratsumainen. Kuuntelee erittäin hyvin ja haluaa olla mieliksi. Yrittää joskus liikaakin ja alkaa häsläämään sekä joskus vain koventamaan vauhtia halutessaan tilanteesta pois. Barbi saattaa toisinaan heittää pientä ristipukkilaukkaa tai yrittää karata lapasesta, mutta mitään pahaa se ei tarkoita. Sillä on liidokkaat sekä voimakkaat, matkaavoittavat askeleet, joista on hyötyä lajissa kuin lajissa. Kouluratsastuksen puolella tamma liihottaa eeenpäin häntä korkealla ja kaula kaarella; Automaatiksi tammaa on kuitenkin turha luulla, vaikka Barbi kovasti yrittääkin ja työskentelee mielellään. Antaa virheet anteeksi ja toimii hyvänä opetushevosenakin. Esteillä Barbi kuumenee hieman ja tarvitsee ratsastajaansa, vaikka se onkin rohkea ja löytää ponnistuspaikan helposti. Maastossa tamma on varmajalkainen ja järkevä ratsu, joka pärjää niin yksin kuin ryhmässäkin. Maastoesteille kannattaa kuitenkin suunnata vain kokeneen ratsastajan, sillä niillä Barbi todella innostuu ja löytää sen täysiverisyyden kuumuutensa. Luonnekuvaus © Bella, muokkaus Nikki

SUKUSELVITYS

i. Sinister Grace xx EVM
xx, 175 cm, mustankimo
ii. Sins of a Rockstar xx EVM
xx, 173 cm, musta
ie. Strange Elegance xx EVM
xx, 165 cm, rautiaankimo
e. Dark Phoenix xx EVM
xx, 158 cm, mustanvoikko
ei. Guns Ablaze xx EVM
xx, 159 cm, musta
ee. Pandora xx EVM
xx, 163 cm, voikonkimo

JÄLKELÄISET

o. Sierra Blackrock xx s. 19.09 2018 i. Kurt Cobain xx om. Tanja
o. Devil May Care di Sierra xx s. 05.01 2020 i. Devil May Cry om. Scuderia Sierra

PÄIVÄKIRJA

Päiväkirjamerkintä, 14. kesäkuuta 2018, kirjoittanut Bella
Astelin suuren hevostilan pihalla ja katselin hiukan ujosti ympärilleni. En tiennyt minne tai mihin olisi pitänyt mennä ja lisäksi en ollut yhtään varma, mitä oikeastaan olin mennyt tekemään. Olin juuri ostanut ison englantilaisen täysiveritamman, jonka nimi oli Blackbird. Ja vielä suurempi mutta olisi varmasti se, että tamma oli entinen laukkahevonen. Itsekritiikkini keskeyttäen eteeni asteli keski-ikäinen nainen, joka hymyili ja esittäytyi kätellen samalla. Tuo pirteän positiivinen kasvattaja viittoi minut mukaansa, selittäen samalla tilasta. Hän kertoi omistavansa ison ratsutilan ja yli puolet sen laukka- sekä jalostushevosista. Silmät pyöreinä kuuntelin, seuraten samalla naista kohti kauimmaista tallia. Sain kerrottua, että omistin pienen suomenhevosiin painottuneen ratsastuskeskuksen, jossa työskentelin. Kerroin myös että omistan lisäksi pienen, laadukkaita hevosia maahantuovan keskuksen, jossa en itse työskennellyt. Nainen nyökytteli ja hymyili.

Saavuimme lopultakin perimmäiselle tallille, jossa naisen mukaan asuivat myynnissä olevat hevoset. Hän johdatti minut peremmälle ja yllättäen pysähtyi eräälle karsinoista. Ihmettelin hetken ympärilläni olevaa upeaa tallia, kunnes tajusin vilkaista karsinaan. Suuni loksahti kirjaimellisesti sijoiltaan ja henkäisin äänekkäästi. Vieressäni seisova nainen naurahti lempeästi kehottaen menemään tervehtimään uutta hevostani. Pienen toimimattomuuskoomani jälkeen havahduin ja avasin karsinan oven. Tuo olento, ehkä kaunein maanpäällä, tervehti minua haistelemalla ja puhaltelemalla lämmintä ilmaa kasvoilleni. Nostin varovasti kämmeneni sen otsalle, johon tamma vastasi huokaisemalla hiljaa. Tunsin heti yhteyttä tuohon maagiseen olentoon, aavistaen, että meistä tulisi hyvät ystävät. Nainen kysel minulta, olenko tyytyväinen ostokseeni ja sanottamana vain nyökkäilin lähes kyynelsilmin.

Lastatessani hevostani autoon en todellakaan tiennyt millaisen kultakimpaleen olin ostanut.

KUVAGALLERIA