DIRTY BLONDE STC

EV-I

Virallinen nimi Dirty Blonde STC
Rotu, sukupuoli Hollanninpuoliverinen, tamma
Säkäkorkeus, väri 165 cm, ruunikonkimo (EE/Aa/Gg)
Syntynyt 11.11 2016, Yhdysvallat
Kasvattaja Dawnvale
Omistaja Nikki VRL-14085
Koulutustaso Vaativa B, re. 160 cm, CIC2
Rekisterinumero VH16-012-0409

Blondie on eloisa ja räväkkä persoona, jonka kanssa ei koskaan tule tylsää! Tämä tamma on erittäin ihmisrakas, mutta myös leikkisä ja energinen, ikuiseen lapsimoodiin jämähtänyt tapaus, joka valloittaa kenen tahansa sydämen. Hoidettaessa se ei millään malttaisi seistä paikallaan ja tylsistyy nopeasti, jolloin se rupeaa etsimään jonkinlaista viihdykettä itselleen. Tällaisia viihdykkeitä voi olla esimerksiksi harjojen heittely tai järsiminen, riimunnarun tuhoaminen, hoitajan nipistäminen tai loputon kuopiminen, kunnes lattian läpi pääsee toiselle puolelle maapalloa. Ei Blondie ilkeä ole, ei suinkaan, vaikka joskus sellaista on helppo olettaa, erityisesti jos tämän pellen hoitajalla on huono päivä. Valitettavasti “ei” on sana, jota tamman leikkisä luonteenpiirre ei tunne. Kisapaikoilla ja eläinlääkärin käydessä se osaa kyllä vakavoitua ja olla nätisti, mutta kotioloissa se on aina oikea kakara. Jalat nousevat pyydettäessä, mutta yleensä se on väärä jalka, joka nousee, eikä sekään pysy kauaa ylhäällä. Tamman kanssa paras ase on huumorintaju, mikä auttaa huomattavasti selviytymään Blondien tempuista. Kun niihin tottuu ja ne osaa ottaa kevyesti vastaan, muuttuu Blondie ärsyttävästä viihdyttäväksi silmien edessä. Talutettaessa tamma kulkee kyllä vierellä, eikä yritä kiilata tai rynniä, mutta se juuttuu helposti tutkimaan kiviä, ruohoa tai oikeastaan mitä vain. Tarhasta haettaessa sille kannattaa varata leivänkannikka tai muu herkkupala, sillä muutoin tammaa saa jahdata puolen päivää, kun se iloisesti loikkii karkuun. Traileriin Blondie menee pienellä suostuttelulla, mutta ulostulo onkin sitten vaikeampaa, ja siitä suoriudutaan yleensä hurjalla MacGyver-loikalla.

Onneksi tamma on paljon helpompi ratsastaa. Tietystikin se saattaa joskus pelleillä ratsastettaessakin, mutta huomattavasti harvemmin. Yleensä se on oikein kiva työkaveri, joka tekee tehtävänsä kunnolla ja pistää parastaan peliin. Blondie on selkeästi parhaillaan esteratsastuksessa, ja se kehittyy reipasta tahtia lajissaan. Tamma hyppää rohkeasti ja menee omalla moottorilla, sekä vastaa hyvin apuihin, mikä tekee yhteistyöstä sulavaa ja kaunista katseltavaa. Se ei kuumu eikä turhaudu, mikä tekee siitä loistavan treenihevosen, ja se jaksaa toistaa samoja asioita moneenkin otteeseen. Kouluratsastuksen saralta toisto onnistuu hyvin, mutta tamma laahaa huomattavasti helpommin, kun näkökentässä ei ole esteitä, jotka toimivat yleensä motivaationa tammalle. Reippaalla eteenpäinajolla Blondie kyllä suoriutuu oikein mallikkaasti kouluradoistakin. Maastossa tamma on ihan kelpo kaveri, menee eteenpäin reippaasti ja muistaa kuunnella ratsastajaa, mutta se ei osaa aina varoa, mihin astuu, eikä tajua, että pohja on erilainen kuin kentällä tai maneesissa, mikä tekee siitä etenkin märällä ja liukkaalla säällä epäluotettavan maastohevosen. Maastoesteitä Blondie ei yleensä suostu hyppäämään, sillä ne tekevät tamman epävarmaksi ja vaikuttavat uhkaavilta sen mielestä, joka johtaa siihen, että tamma kieltää lähes aina. Matalia ja yksinkertaisia esteitä se suostuu hyppäämään, mutta siitä ei tule koskaan olemaan maastoesteratsuksi. Yritys kuitenkin on kova, sen huomaa myös maastoradoilla Blondien kanssa. Se ei halua pettää ratsastajansa luottamusta, ja tamma onkin erittäin rohkea ratsu. Se kokeilee kaikkea uutta, joskaan kaikki ei aina toimi.

SUKUSELVITYS

i. Born to Die Free STC EV-II
kwpn, 163 cm, ruunikonkimo
ii. Vincente
kwpn, 167 cm, musta
ie. Rhyme and Reason
kwpn, 163 cm, ruunikko
e. T’s Golden Echo
kwpn, 166 cm, ruunikko
ei. Embrace the Nothing
kwpn, 171 cm, rautias tobiano
ee. Gold Eye
kwpn, 163 cm, ruunikko

iii. Hey Johnny oli neutraali, melkein persoonattoman oloinen hevonen. Joinakin päivinä se piristyi ja jaksoi remuta muiden hevosten kanssa, sekä suoriutui hyvin esteradoilla, mutta pääasiassa se vain möllötti karsinan tai tarhan nurkassa ja ratsastettaessa se laahasi, ja sitä joutui ajamaan eteenpäin lähes koko ajan. “Johnny” syntyi Yhdysvaltojen Missourissa, ja oli varsana vielä aktiivinen sekä vähän riehakaskin hevonen, mutta kaksivuotiaana se rupesi muuttumaan vaisun oloiseksi. Usea eläinlääkäri kävi katsomassa sitä, ja Johnnya yritettiin piristää eri tavoilla, kuten uusilla tarhakavereilla ja muilla tempuilla, mutta mikään ei auttanut. Ori kilpaili itselleen muutaman sijoituksen estekisoissa, mutta muuten se oli enemmänkin koriste. Johnny nukkui täysin terveenä pois 12-vuotiaana.

iie. She’s a Gucci Girl, pihapiireissä Gina, on oikea diiva! Gina kertoo tasan tarkkaan, mitä tehdään ja miten tehdään, ja sillä ratsastaminen on aina ollut tahtojen taistelua. 162-senttinen vaaleanpunaruunikko tamma ei anna mitään ilmaiseksi, mutta se on tavoittelemisen arvoinen; tamma hyppää huimat 170 senttiä ratana kuin ei mitään, ja tekee sen tyylillä. Italiassa syntynyt ja koko ikänsä asunut tamma on käsiteltävissä, mutta esimerkiksi pesemistä se vihaa yli kaiken, eikä nauti kastumisesta. Oikeiden ihmisten kanssa se kuitenkin toimii hyvin, ja onkin kilpaillut hyvällä menestyksellä estekilpailuissa, kunnes se jäi eläkkeelle 16-vuotiaana. Nykyään Gina viettää leppoisia eläkepäiviä synnyintilallaan Italiassa.

iei. One More Time oli leikkisä ja vähän kuriton ori. 168-senttinen ruunikko oli ehkä suurikokoinen, mutta se käyttäytyi kuin pieni poni. Timinä tunnettu ori oli välillä vaikea hallita, kun se halusi vain vähän kiusata ratsastajaansa, eikä ihan ymmärtänyt, miten vahva olikaan. Kaikesta huolimatta Tim oli kaikkien suosikki, ja suru olikin suuri, kun Isossa-Britanniassa syntynyt ori jouduttiin lopettamaan laajasti levinneen syövän takia 22-vuotiaana. Orilla ei tuntunut koskaan olevan huonoja päiviä, vaan se oli aina valmis vähän härnäämään ihmisiä ja muita hevosia. Eihän ori tietenkään ilkeä ollut, minkä huomasi leikkisästä pilkkeestä Timin silmäkulmassa. Viimeiset viikkonsa se kuitenkin vietti karsinassa masentuneen oloisena, minkä vuoksi syöpähoidon sijaan päädyttiin lopettamiseen.

iee. Alternative Rhythm oli ihmisrakas ja miellyttämisenhaluinen, mutta samalla laiska hevonen. “Ali” teki kyllä mitä piti, kunhan sitä jaksoi ajaa eteenpäin tarpeeksi, mutta se ei antanut mitään noin vain. Vain 158-senttinen musta tamma viihtyi parhaiten karsinassaan nuokkumassa, ja ratsastettaessa raippa oli enemmänkin varuste kuin apuväline. Tamma ylsi kyllä vaativa A-tasoon kouluratsastuksen saralla, mutta sen eteen sai kyllä tehdä töitä niska limassa. Ali syntyi Isossa-Britanniassa, ja kuoli synnyintallillaan 32-vuotiaana vanhuuteen. Ei se elämänsä aikana saavuttanut mitään suurta, toimi vain harrasteratsuna ja tuntihevosena tallillaan, ja synnytti kaksi jälkeläistä, joista toinen menehtyi auto-onnettomuudessa 6-vuotiaana.

eii. Comfortably Numb oli komea, mustankirjava ori, joka näytti enkelten muotoilemalta. 170 senttiä korkea, Konnaksi kutsuttu ori voitti lukuisia näyttelyitä, sekä pärjäsi loistavasti esteradoilla. Se oli yksi Nebraskan tunnetuimmista hevosista kautta aikojen, ja sillä onkin yli neljäkymmentä jälkeläistä. Konna syntyi Nebraskassa seuratasolla kilpailevalle pariskunnalle, joka keskittyivät lännenratsastukseen, mutta Konnan myötä pariskunta tuli kuuluisaksi esteratsastuspiireissä. Konna kilpaili ahkerasti kansainvälisissä kilpailuissa, voitti useita mestaruuksia, kunnes se jouduttiin lopettamaan vakavien nivelsärkyjen vuoksi 27-vuotiaana. Unelmahevoseksi kuvailtu ori nukkui rauhallisesti pois kasvattajiensa seurassa kotikarsinassaan, jossa se oli asunut koko ikänsä.

eie. Love Embrace oli kipakka ja temperamenttinen hevonen, jonka kanssa oli hankala työskennellä. “Vera” tiesi oikein hyvin itse, kuinka kuuluisasta suvusta se tuli, ja kuinka kaunisrakenteinen se olikaan, ja käytti sitä hyväkseen. Veralla oli yleensä paremmat olot, kuin tallin muilla hevosilla, olihan se sukunsa vuoksi tallin tähti. Tammaa ratsastettiin silkkihansikkaat kädessä, ja jos se päätti, ettei se tänään suostuisi satulan alle, sitä ei yritetty pakottaa. 165-senttisellä punarautiaalla oli hurjasti piilevää potentialia, mutta koska se sai aina tahtonsa läpi varsasta asti, se ei koskaan oppinut kunnolla käsiteltäväksi. Vera nukkui pois 21-vuotiaana Ranskassa, jonne se muutti 15-vuotiaana siitostammaksi, ja jätti jälkeensä seitsemän jälkeläisen perinnön.

eei. Goldfinger - ei, ei se Bond-vastus - oli upea kullanhohtoinen, 169-senttinen ori, jonka ystävällinen luonne ja upeat kouluratsastusliikkeet olisivat saaneet kenet tahansa ihastumaan. Goldfinger syntyi Itävallassa, mutta muutti nelivuotiaana Isoon-Britanniaan, jossa siitä koulutettiin Grand Prix-tason kouluhevonen. Sen kanssa oli helppo työskennellä, sillä ori teki mielellään töitä ja kuunteli ratsastajaansa, vaikka se nuorempana oli aika vikuripää. Ori voitti lukuisia palkintoja ja sai kaksinumeroisen summan jälkeläisiä, joista suuri osa jatkoi maailmalle ja menestyi. Goldfinger sairastui 18-vuotiaana, ja vaikka se sitten paranikin, uusi sairastuminen vain alle vuotta myöhemmin vei voiton orista, ja se nukkui pois hyisenä marraskuisena yönä.

eee. Look in Her Eyes tunnettiin tuttavallisesti Likkana ympäri Eurooppaa, sillä se oli yksi tunnetuimmista kilpahevosista kultaisina vuosinaan. 163-senttinen ruunikko Likka oli menestyksekäs estehevonen, joka kilpaili itsensä kolmena vuotena peräkkäin maailmanmestaruuteen. Saksassa syntynyt Likka vaihtoi useasti omistajaa, kun edellinen kävi rahanahneeksi ja yritti tienata tunnetulla kilpahevosella. Tamman loistokas ura päättyi kuitenkin lyhyeen, kun tamma 9-vuotiaana mursi etujalkansa, eikä se sen jälkeen voinut enää kilpailla. Onnekseen se kuitenkin myytiin nuorelle harrastajalle, joka ei muiden tavoin välittänyt vain rahasta, vaan todella piti huolta Likasta, joka eli hyvän elämän 19-vuotiaaksi asti Portugalissa harrastajan luona.

JÄLKELÄISET

o. Shout At The Devil STC s. 02.07 2017 i. Twist N Shout om. Kesärannan hevostila
o. Tattoos & Tequila STC s. 17.01 2018 i. Jack Daniels F om. Chersey

KISAKALENTERI

21.02.17 ERJ, 160 cm Colosseum 6/36
02.03.17 ERJ, 160 cm Colosseum 2/27
04.03.17 ERJ, 160 cm Colosseum 4/27
05.03.17 ERJ, 160 cm Chersey 1/10
11.03.17 ERJ, 160 cm Colosseum 1/27
21.04.17 ERJ, 160 cm Yateley 1/23
29.04.17 ERJ, 160 cm Harmony 1/23
08.05.17 ERJ, 160 cm Ribcage 4/17
13.05.17 ERJ, 160 cm Lyon 2/29
21.05.17 ERJ, 160 cm Chermia 4/25
06.06.17 ERJ, 160 cm Kultahuisku 4/43
08.06.17 ERJ, 160 cm Kultahuisku 6/43
14.06.17 ERJ, 160 cm Kultahuisku 4/43
15.06.17 ERJ, 160 cm Kultahuisku 5/43
16.06.17 ERJ, 160 cm Kultahuisku 1/43
18.06.17 ERJ, 160 cm Kultahuisku 3/43
19.06.17 ERJ, 160 cm Kultahuisku 3/43
20.06.17 ERJ, 160 cm Kultahuisku 3/43
22.06.17 ERJ, 160 cm Kultahuisku 6/43
23.06.17 ERJ, 160 cm Kultahuisku 2/43
12.08.17 ERJ, 160 cm Helmwald 6/40
16.08.17 ERJ, 160 cm Helmwald 4/40
18.08.17 ERJ, 160 cm Helmwald 3/40
20.08.17 ERJ, 160 cm Harmony 5/67
22.08.17 ERJ, 160 cm Helmwald 4/30
25.08.17 ERJ, 160 cm Helmwald 2/30
25.08.17 ERJ, 160 cm Helmwald 3/30
26.08.17 ERJ, 160 cm Helmwald 4/30
21.01.18 ERJ, 160 cm Colosseum 6/38
25.01.18 ERJ, 160 cm Colosseum 2/38
25.01.18 ERJ, 160 cm Colosseum 6/38
27.01.18 ERJ, 160 cm Crion 3/28
27.01.18 ERJ, 160 cm Colosseum 6/38
28.01.18 ERJ, 160 cm Colosseum 5/38
29.01.18 ERJ, 160 cm Colosseum 5/38
30.01.18 ERJ, 160 cm Crion 2/28
01.02.18 ERJ, 160 cm Colosseum 3/25
01.02.18 ERJ, 160 cm Colosseum 3/25
06.02.18 ERJ, 160 cm Colosseum 2/25
10.02.18 ERJ, 160 cm Colosseum 1/25
11.02.18 ERJ, 160 cm Delmenhorst 5/30
13.02.18 ERJ, 160 cm Delmenhorst 3/30
16.02.18 ERJ, 160 cm Delmenhorst 2/30
18.02.18 ERJ, 160 cm Delmenhorst 2/30

KUVAGALLERIA


PÄIVÄKIRJA

Eläinlääkärikäynti, 04. toukokuuta 2017, kirjoittanut Cherry

Ruunikonkimo puoliveritamma Blondie pisti treffimme aluksi aivan leikiksi, mutta tajuttuaan kenen kanssa hevonen oikein olikaan tekemisissä, vakavoitui se kuitenkin hetkeksi ja saimme tarkastuksen tehtyä lopulta melko vähillä kuopimisilla ja näykkimisillä. Tamma olikin oikein hienossa kunnossa, sillä valtavia lihaksia peitti kiiltävä karva, eikä suurempia jumejakaan löytynyt. Blondiella ei ollut myöskään päässään sanottavaa, sillä niin suussa kuin muuallakin oli kaikki kunnossa. Syke hevosella oli hieman koholla, mutta uskoisin sen johtuvan tilanteen arveluttavuudesta, sillä kaikki muut arvot olivat jopa keskiarvoa alhaisemmat. Jaloissakaan ei tammalla ollut sanottavaa, sillä niin etu- kuin takajalatkin olivat hienossa kunnossa. Myös kaviot olivat vahvaa ainesta ja vasta kengitetytkin, joten edes niistä ei löytynyt sanottavaa. Blondie oli siis kaikin puolin loistavassa kunnossa!

Estevalmennus, 15. helmikuuta 2017, kirjoittanut iida

Maneesiin astui ensimmäisenä kolmesta ratsukosta Nikki ja Blondie. Tämä kimo tamma kuitenkin juuttui ovelle tarkastelemaan uutta maneesia. Siinä aikansa seisoskeltua pääsi Nikki jatkamaan matkaansa keskelle kenttää ja nousi selkään. Itsenäisten alkuverryttelyjen aikana katselin ratsukoiden yhteistyötä. Olin laskenut esteet puomeiksi, jotta niitä voisi hyödyntää verrytellessään. Blondie liikkui nätisti ja Nikkillä oli tasainen tuntuma. Pidemmillä puomisarjoilla tuli välillä tahtirikkoja, eikä askel aina riittänyt puomiväleihin, jolloin kolhi puomeihin. Neuvoin Nikkiä pitämään tuntuman, mutta pidentää askelta jo ennen puomisarjaa, jotta tahti olisi valmiiksi hyvä. Nikki teki neuvojen mukaan ja pitkätkin puomisarjat sujui pidemmillä väleillä.

Alkuverkkojen ja pienten yksittäisesteiden jälkeen nostin pitkällä sivulla olevan sarjaesteen molemmat esteet 100cm korkeudelle. Pyysin jokaisen ratsukon vuorollaan tulemaan sarjan sillä askelmäärällä, mikä itselle tuntui hyvälle. Nikki ja Blondie tuli välin viisi laukka-askeleella. Blondie selvästi imi esteelle ja otti välissä isoja askeleita, sillä väli oli sovitettu kuudelle askeleelle. Niimpä pyysin Nikkiä tulemaan uudelleen ja keskittymään nyt lyhentämään laukkaa esteiden välillä. Laukka oli nyt lyhyempi, mutta Blondie päätti lähteä kaukaa hyppyyn eikä kuudetta askelta tullut. “Istu esteiden välissä alas ja ota kerran kunnolla kiinni jos Blondie yrittää lähteä.” Nyt, kun Nikki istui alas eikä jäänyt puolikevyeeseen istuntaan, niin pidätteet meni paremmin perille ja kuusi askelta saatiin juuri mahtumaan. Nostin estekorkeutta ja tehtiin samaa harjoitetta eri askelmäärällä ja Nikki sai melko hyvin Blondieta koottua esteiden välissä menohaluista huolimatta. Hyppäsimme myös vinoa linjaa. Usein Blondie näytti hakeutuvan esteen reunaan, mutta kuskia huomauttamalla saatiin nättejä hyppyjä. Lopussa oli vielä rata, jossa oli 150cm-160cm korkeita esteitä. Tiet olin suunnitellut tahalleen pieniksi ja haastaviksi, joten nyt Nikkin oli oltava tarkkana ja pidettyä kontrollin. Muutaman voltin hän joutui ratsastamaan tiukemmissa kaarteissa, kun vauhdin takia ei kerennyt kääntää esteelle. Muutaman kerran jokainen meni vuorotellen radan läpi, ja viimeisellä kerralla meni jo todella hyvin, lähestymiset ja tiet olivat hyvät, samoin vauhti.

Nyt kehotankin kotona treenatessa keskittymään kontrolliin, ja muista esteiden välissä istua alas ja pitää vauhti tilanteeseen sopivana. Sarjaesteitä eri askelväleillä on myös hyvä harjoitus vauhdin ja askeleiden säätelyyn.

Päiväkirjamerkintä, 03. tammikuuta 2017, kirjoittanut omistaja

Sää ulkona ei ollut mitenkään kehuttava, joten suuntasin nuoren Blondien kanssa maneesiin. Juoksuttaisin tammaa vähän, jotta se saisi purettua energiaansa, sekä se saisi vähän totutella jalkasuojiin. Tammalla oli hivutussuojat etujaloissa ja jännesuojat takajaloissa, joita se oli jo ehtinyt nuuskia ja vähän yrittää järsiäkin. Ei se kovin pahastuneelta näyttänyt, mutta hyvähän se oli kuitenkin totuttaa, ennen kuin niitä todella tarvittaisiin. Blondie sai lämmitellä käynnissä reippaat kymmenen minuuttia, ennen kuin pyysin siltä ravia. Tamman lennokkaita askelia oli ilo katsella, kun se ravasi siistillä ympyrällä. Vähän se yritti jo karata laukalle, mutta neuvottelujen jälkeen suostui pysymään ravissa vielä tovin. Muutaman suunnaanvaihdoksen, peruutuksen ja parin ravista suoraan pysähtymisen jälkeen tamma vihdoin sai laukata, ja harjoitteli vähän laukastakin seinään pysähtymistä. Työskentely tuntui mielekkäältä Blondielle, mikä oli ehdottomasti hyvä merkki, ja siihen oli hyvä lopettaa noin 35 minuutin jälkeen. Se harjoitteli useana päivänä viikossa, joten treenien ei tarvinnut mielestäni olla hurjan pitkiä, jotta homma jaksaisi kiinnostaa. Kiitin hevosta ja annoin sen vielä kävellä hetken vapaasti, ennen kuin loimitin tamman, vaihdoin kapsonin riimuun ja otin suojat pois, ja vein sen tarhaamaan vielä muutamaksi tunniksi.

Päiväkirjamerkintä, 01. joulukuuta 2016, kirjoittanut omistaja

Blondie kasvaa hurjaa vauhtia! Nyt jo vuotiaaksi kasvanut tamma näyttää merkkejä lupaavasta esteurasta, sillä se pomppii hurjilla ilmaloikilla suurten kivien ja kantojen yli. Leikkisä luonteenpiirre ei todellakaan ole vielä mennyt minnekään, joten Blondiesta voidaan odottaa aika huliviliä hevosaikuista, kun se kasvaa vielä suuremmaksi ja vanhemmaksi. Tamma vieroittautui myös hyvin emästään, ja on oppinut sosiaaliseksi eläimeksi. Se tarhaa ikäisensä Leahin kanssa, sekä vuotta ¨vanhemman Nadinen kanssa. Tarhausjärjestys on toiminut, eikä tammoilla ole ollut minkäänlaista kähinää keskenään. Blondie on saanut myös kaveerata muiden samanikäisten tammojen kanssa, eikä ongelmia ole ilmennyt, joten Blondien tulevaisuus lemmikkihevosena näyttää oikein valoisalta niin kotiolojen, kuin tulevan urankin kannalta.

Päiväkirjamerkintä, 19. marraskuuta 2016, kirjoittanut omistaja

Ulkona vallitsi viileä syysilma, mutta päätin silti, että tänään pieni Blondie-varsa pääsisi ulkoilemaan ja tutustumaan ihmeelliseen maailmaan. Odotin iltapäivään, ennen kuin kävin hakemassa Deannan riimun sekä pienen, vaaleanpunaisen varsariimun. Kitty sai tulla auttamaan, ja nuori nainen taluttikin ruunikkoa tammaa. Puin Blondielle riimun, jollaiseen se oli saanut jo jokusen kerran totutella, ja sitten lähdimme viemään hevosia ulos. Deanna ja Blondie saivat olla ihan omassa tarhassa, jossa pieni varsa saattoi tutkiskella ympäristöään. Ylpeä emä vahti pienokaistaan haukankatseella koko ajan, mutta antoi varsan melko itsenäisesti tutkia lähes olematonta lumikerrosta, pieniä kiviä, lankkuaitoja ja kaikkea, mitä vain löysi. Uskaltautuipa pieni hevonen vähän huutelemaan kaueampana tarhaaville tammoille, jotka hörähtelivät uteliaasti takaisin. Blondie vaikutti viihtyvän ulkona, eikä malttanut tulla takaisin talliin, kun se parin tunnin päästä tuotiin sisään.

Tulevaisuudessa Blondiesta kaavaillaan esteratsua, mutta saa nähdä, millainen ratsu siitä kehkeytyy. Väriltään tamma on toistaiseksi aika tumma, mutta siitä tulee todennäköisesti samankaltainen, kuin isästään Deestä. Tamman molemmat vanhemmat ovat kovan luokan esteratsuja, ja toivon mukaan Blondiestakin kasvaa sellainen. Pienokainen vaikuttaa jo nyt värikkäältä luonteelta, joten toivotaan, että se pysyy sellaisena. Hoidettaessa hulivili voisi ehkä vähän rauhoittua iän myötä, mutta kyllä tätä hassulia tullaan rakastamaan vanhempanakin, tuli siitä millainen luonne vaan. Sillä on jo nyt kaikki kiedottuna pikkurillinsä ympärille, eikä Blondieta vaan voi katsoa hymyilemättä. Kyllä se vaan on niin suloinen tapaus, että sydäntä melkein särkee.