HEART OF TIGER


Kuvat © Vapaasti by AK • Heart of Tiger on virtuaalihevonen

Virallinen nimi Heart of Tiger Kasvattaja Bella VRL-14703, Ratsastuskeskus Soligt EVM
Rotu, sukupuoli Newforestinponi, ruuna Maahantuoja Kaisa VRL-14499, Keijukumpu
Säkäkorkeus, väri 141 cm, tummanrautias (ee/Aa) Omistaja Nikki VRL-14085, Scuderia Sierra
Syntynyt, ikä 24.05 2005, Ahvenanmaa, 13-vuotias Koulutustaso Vaativa B, re. 100 cm, helppo, noviisi
Rekisterinumero VH18-027-0106 Painotuslaji Yleispainotus

Tigerin kanssa tulee toimeen helposti. Se ei ehkä ole mikään korvien höristelijä, mutta käyttäytyy aina mallikkaasti. Ratsuna ruuna ei ole se helpoin, mutta muuten se on rento ja reipas poni.

Hoitaessa Tiger pysyy aina kiltisti paikallaan ja antaa hoitajan tehdä kaiken, mitä pitää. Ruuna ei pure, näyki, potki tai luimi. Eihän Tiger mikään innokkain hoidettaessa ole, mutta ei se sitä haittaakaan. Kovinkaan seurallinen tämä poni ei ole, mutta tutuille ihmisille enemmän kuin vieraille. Varustaessa ja talutaessa ruuna käyttäytyy yhtä mallikkaasti kuin muutenkin hoidettaessa.

Ratsuna Tiger on hieman haastavampi tapaus. Se on erittäin taitava ja sillä on mukavat askellajit istua. Tiger on kuitenkin jonkun verran säikky ja säpsyykin uusia asioita sekä varsinkin tuulella kahisevia takkeja, puita ja niin edelleen. Ruuna ei kuitenkaan pelästyessään tee mitään idioottimaista, lähinnä sivuloikkia. Joskus harvoin Tiger saattaa lähteä laukalla karkuun. Tiger ei ole helppo ratsastettava muutenkaan, koska se on herkkä ja reagoi kaikkiin apuihin voimakkaasti. Lisäksi poniruuna kuumuu helposti. Tällöin voi lennellä muutamia pikkupukkeja ja steppaus on ratsastajalle tuttua.

Esteillä Tiger on taitava, mutta erittäin epävarma ratsu. Jos ratsastaja ei ole kokenut ja osaa vaatia, ei Tiger myöskään hyppää. Kieltelee usein ja välillä tuntuu, ettei ruuna vain pidä hyppäämisestä.

Maastossa ruunan kanssa on välillä hyvin turhauttavaa, koska se säpsyy pieniäkin asioita. Rohkealla, rauhallisella ratsastajalla Tigerkin rentoutuu, eikä pompi enää jokaista rasahdusta. Vaatii siis ymmärrystä ratsastajaltaan. Luonnekuvaus © VRL-14703

SUKUSELVITYS

i. Heart of Darkness EVM
nf, 139 cm, musta
ii. Heart of Shatters EVM
nf, 137 cm, mustankimo
ie. Dark Pleasures EVM
nf, 141 cm, musta
e. Antelope Horns EVM
nf, 138 cm, rautias
ei. Devil Horns EVM
nf, 140 cm, ruunikko
ee. Gloria the Gazelle EVM
nf, 136 cm, ruunivoikko

JÄLKELÄISET

       

KISAKALENTERI

00.00.00 ERJ, 100 cm Järjestäjä 0/00
00.00.00 KRJ, Vaativa B Järjestäjä 0/00
00.00.00 KERJ, Helppo Järjestäjä 0/00
00.00.00 KERJ, Helppo Järjestäjä 0/00

PÄIVÄKIRJA