NEGRO AMARO

KTK-II (10/15)


Kuvat © Bob Langrish • Negro Amaro on virtuaalihevonen

Virallinen nimi Negro Amaro Kasvattaja Wilhelm Renner, Renner Thoroughbreds
Rotu, sukupuoli Englannintäysiverinen, ori Maahantuoja Welby VRL-00121, Einfall
Säkäkorkeus, väri 163 cm, musta (Ee/aa) Omistaja Nikki VRL-14085, Scuderia Sierra
Syntynyt, ikä 18.02 2013, Iso-Britannia, 12-vuotias Koulutustaso Vaativa A, re. 140 cm, CIC4, noviisi
Rekisterinumero VH14-006-0225 Painotuslaji Yleispainotus

Negro Amaro on hieno ori, mutta oikea sähikäinen. Täysiveriselle ominaiseen tapaan energinen ja menevä, mutta myös kilttiluontoinen. Yritteliäs ori, joka ei jätä ketään kylmäksi.

Hoidettaessa Amaro käyttäytyy nätisti. Ihmisrakkaana eläimenä se ei koskaan satuttaisi ketään, mutta toisinaan säikähtelee voimakkaita ääniä tai yllättäviä tilanteita, joten rauhallinen käyttäytyminen on kaikena a ja o. Amaro rakastaa huomiota sekä hoitamista, ja viihtyykiin harjattavana vaikka kuinka kauan. Taluttaessa ori kulkee ylväästi vierellä, mutta vilkuilee jatkuvasti ympärilleen ja säikähtäessään saattaa ottaa yllätysloikan sivulle. Oriiksi harvinaisen epäkiinnostunut tammoista. Kilpapaikoilla Amaro saattaa kuitenkin hermostua ja olla tavallista rauhattomampi.

Ratsuna ori on herkkä ja reaktiivinen, sekä hyvin yritteliäs. Amaro liikkuu eteenpäin pitkin, joustavin askelin, eikä harrasta turhaan riitoja ratsastajansa kanssa. Uusia paikkoja ori aristaa, mutta tilanteesta selviää parhaiten jatkamalla aktiivista työskentelyä ja antamalla Amarolle tehtävää. Kouluratsastuksessa ori on taitava ratsu ja puksuttaa hyvin omalla moottorilla. Kokoamiset ja lisäämiset luonnistuvat, ja mukavat askellajit takaavat ratsastajalle tasaisen kyydin. Toisinaan Amaro saattaa yrittää liikaakin ja tällöin se tekee helposti virheitä. Tylsistyessään samoihin tehtäviin orin takapää kevenee ja se saattaa heitellä muutamia pukkeja. Esteillä Amaro esittelee hyvää hyppytekniikkaa ja ylittää minkä tahansa esteen, mutta aristaa liehuvia asioita, kuten lippuja. Vaatii kokeneen ratsastajan tukemaan ja rauhoittamaan menoa. Amaro osaa lähestyä estettä ja löytää hyvän ponnistuskohdan itse, ja harva se kerta kompuroi omiin jalkoihinsa. Innostuessaan sen huomio kuitenkin herpaantuu. Pärjää maastossakin hyvin ja on varmajalkainen ratsu, kunhan ratsastaja kannustaa eteenpäin. Luonnekuvaus © Bella, muokkaus © Nikki

SUKUSELVITYS

i. Spartan xx EVM
xx, 166 cm, musta
ii. Sparrowtail xx EVM
xx, 168 cm, mustankimo
ie. Xena xx EVM
xx, 173 cm, mustanruunikko
e. Nimura xx EVM
xx, 159 cm, rautiaankimo
ei. Piano Man xx EVM
xx, 158 cm, mustankimo
ee. Nirian xx EVM
xx, 161 cm, rautiaanpäistärikkö

JÄLKELÄISET

t. Herbstmode s. 03.03 2015 e. Herbstzeit om. Einfall
t. Arianna xx s. 25.05 2017 e. Darling Hope om. Disa

KISAKALENTERI

00.00.00 ERJ, 130 cm Järjestäjä 0/00
00.00.00 KRJ, Vaativa A Järjestäjä 0/00
00.00.00 KERJ, CIC4 Järjestäjä 0/00
00.00.00 KERJ, CIC4 Järjestäjä 0/00

PÄIVÄKIRJA