Pakkasvarpu

Virallinen nimi Pakkasvarpu
Rotu, sukupuoli Suomenhevonen, tamma
Säkäkorkeus, väri 149 cm, rautiaankimo (ee/Aa/Gg)
Syntynyt 06.02 2017, Suomi
Maahantuoja Maya VRL-14765
Omistaja Giulia VRL-14085
Koulutustaso Helppo A, re. 90 cm, harraste
Rekisterinumero VH17-018-2133

Palkittu KTK-III

Kuvat © Cherie (CC BY-NC 2.0) / Virtuaalihevonen

Pakkasvarpu kotiutui meille joulukuun alussa. Se oli täysin heräteostos, katsahdin puolivahingossa myytäviä suomenhevosia ja tein Varvusta tarjouksen ennen kuin edes näin sen kunnolla. Tietojen perusteella tein päätöksen, että tässä on meille uusi jalostustamma. Varpu paljastui kivaksi suokkitammaksi, josta tosin löytyy melkoisesti luonnetta. Pippurinen kimo leikki kilttiä ensimmäiset päivät ja alkoi näyttää luonnettaan kolmantena päivänä.

Varpu on todellinen Tamma isolla T:llä. Jos se ei halua, että mahaa kukaan harjaa tulee kaviosta tai hampaista. Varpu ei pelkää näyttää tunteitaan. Rapsutuksia halutessaan se kerjää niitä oikein kunnolla ja kiukustuu, jos ei saa rapsutuksia heti. Satulavyön kiristys aiheuttaa tammassa ilmapallomaisen vastauksen, se pullistaa niin hurjasti että voisi luulla räjähtävän pian. Kuolaimia tamma ei huoli vaan nostaa päätä taivaisiin, melkoisen ärsyttävää, mutta onneksi Varpu ei ole mikään suurensuuri otus. Isompi kaveri saa Varvulle kuolaimet suuhun hujauksessa.

Ratsuna Varpu on ärhäkkä, energinen ja vaatii tiukan kurin toimiakseen kunnolla. Ei auta istuskella ja haaveilla kimon satulassa. Varpua täytyy ratsastaa kunnolla ajatuksen kanssa. Tamma toimii parhaimmillaan jopa pelkillä painoavuilla, huonoimmillaan ei oikein mitenkään. Suusta ei saa vetää eikä potkia kylkiä, niihin Varpu vastaa välittömällä sinkoamisella. Raippaan Varpu vastaa myös rodeolla. Täytyy ratsastaa tiukasti, mutta samalla hellin ottein. Kovat otteet eivät tämän neitokaisen kanssa auta mitään vaan pahentavat tilannetta. Varvun kanssa tehdään paljon töitä maastakäsin, jotta se saadaan toimimaan paremmin satulasta. Hengitä syvään, laske kymmeneen ja rauhoitu kunnolla ennen tämän räjähtävän tamman satulaan istumista. Luonnekuvaus © rukkanen

Sukuselvitys

i. Pakkasukko EVM
sh, 151 cm, rtkm
ii. Ukkoite EVM
sh, 157 cm, m
iii. tuntematon
iie. tuntematon
ie. Jääkuningatar EVM
sph, 140 cm, rtkm
iei. tuntematon
iee. tuntematon
e. Vallanvarpu EVM
sh, 150 cm, rn
ei. Valtikka EVM
sh, 152 cm, rn
eii. tuntematon
eie. tuntematon
ee. Keveä EVM
sh, 154 cm, vrt
eei. tuntematon
eee. tuntematon

Jälkeläiset

t. Kaunon Pakkasakka s. 17.12 2017 i. Siipiratas om. Mutala
t. Kaunon Pikkuvarpu s. 11.01 2018 i. Aggressio om. Vuorna
o. Kaunon Pakkasralli s. 28.02 2018 i. Ralli-Rami om. Kuuran Suomenratsut
o. Kaunon Vipivipi s. 01.03 2018 i. Vikiviki PUH om. Scuderia Sierra
t. Sierran Taikavarpu s. 01.05 2020 i. Näkinkenkä om. Scuderia Sierra

Kuvagalleria