PRINAS II


Kuvat © Vie kursori kuvan päälle • Prinas II on virtuaalihevonen

Virallinen nimi Prinas II Kasvattaja Tia Saar, Saar Hobused
Rotu, sukupuoli Vironpuoliverinen, tamma Maahantuoja Reinin Kartano
Säkäkorkeus, väri 162 cm, musta tobiano (Ee/aa/nTo) Omistaja Nikki VRL-14085, Scuderia Sierra
Syntynyt, ikä 16.02 2016, Viro, 7-vuotias Koulutustaso Helppo A, re. 80 cm, harraste, noviisi
Rekisterinumero VH19-146-0001 / #PKK2530 Painotuslaji Yleispainotus

Prinas on se, joka katselee sinua hieman pää kallellaan tarkastellen mitä sinä touhuat. Kun riimunnaua heilauttaessa muut hevoset säpsähtää laukkaan ja siirtyy kauemmas, Prinas lähestyy sinua uteliaana ja hörähtää ystävällisesti. Tällä neidolla ei tunnu olevan itsesuojeluvaistoa, sillä epätyypillisesti pakoeläimelle, se mielummin astelisi suoraan vaaraan kun juoksisi karkuun. Se on hieman hölmö, mutta samalla yksi ystävällisimmistä hevosista, joka on tullut elämän aikana kohdattua. Se on ihmisystävällinen, se ottaa rauhallisin elkein vastaan jopa kengittäjän ja eläinlääkärin, jotka saattaisi muiden hevosten mielestä olla suurimpia kauhukuvia. Prinasin käsittely onnistuu siis ongelmitta joka suhteessa.

Prinasin hyväluonteisuus näkyy myös laumassa. Tamma on hyväksynyt itselleen rauhaisan paikan, jossa sen ei tarvitse taistella omasta roolistaan, vaan se antaa hyvän maun rajoissa komennella itseään. Prinas on se joka yleensä ottaa uudet lauman jäsenet lämmöllä vastaan ja se mielellään jakaa heinäkasan jopa niiden lauman jäsenten kanssa, joita saatetaan hieman ajaa alas.

Kirjavan tamman lähes täydellinen luonne näkyy myös työskennellessä. Prinas on hyvin muovautuvatinen yksilö, joka todella haluaa miellyttää ratsastajaansa kaikin tavoin. Se on siis erittäin kuuliainen ja reipas liikkeistään. Sen liikkeet ovat ulkoapäin katsottuna kauniita ja ilmavia ja myös selässä helposti istuttavia. Prinasilla ratsastus on yhtä vaivatonta, kun sen käsittelykin, vaikka välillä sen vauhtia pitää jopa hieman hillitä. Prinas on myös erityisen herkkä avuille ja sen vuoksi selässä täytyy olla taitava ratsastaja, joka tietää mitä pyytää. Tamma on oivallinen kouluratsu, joka loistaa sileällä ja sen upea luonne on mahdollistanut suurempien kilpakenttien tavoittelun.

Kaiken lisäksi Prinasin rohkea ja utelias luonne tekee tammasta myös oivallisen kaverin vapaa-ajan viettoon. Sen kanssa voi käydä ilman huolta lämpimillä keleillä uimassa ja maastoreissuilla. Prinas on se ystävällinen ja mukava kaveri jokaiseen hommaan, jonka hermoja tai mielenkiintoa ihmisiin ei koskaan tarvitse epäillä. Tamma on myös ensimmäisen varsan saatuaan osoittanut olevansa huolehtivat ja upea emä varsoilleen. Huippu tamma, jolla on tiedossa huippu tulevaisuus. Luonnekuvaus © Reinin Kartano

SUKUSELVITYS

i. Primus xx EVM
xx, 166 cm, musta tobiano
ii. Remos xx EVM
xx, 165 cm, ruunikko tobiano
ie. Primadon xx EVM
xx, 160 cm, musta
e. Falina EVM
swb, 161 cm, tummanruunikko
ei. Amorus EVM
swb, 165 cm, rautias
ee. Fasettie EVM
swb, 159 cm, musta

JÄLKELÄISET

       

KISAKALENTERI

00.00.00 ERJ, 80 cm Järjestäjä 0/00
15.03.18 KRJ, Helppo B Team J&K 4/40
15.03.18 KRJ, Helppo B Team J&K 6/40
23.03.18 KRJ, Helppo B Team J&K 2/40
00.00.00 KERJ, Harraste Järjestäjä 0/00
00.00.00 KERJ, Harraste Järjestäjä 0/00

PÄIVÄKIRJA