Tervetuloa sotamaalaukseen

Olet saapunut Sotamaalaukseen, marraskuussa 2015 perustettuun virtuaalitalliin. Mikäli satut joskus vilkaisemaan sanakirjasta sanan ikimuuttuja, saatat huomata, että sen selityksenä lukee yksinkertaisesti “Sotamaalaus”. Lähes kolmivuotisen taipaleensa aikana Sotamaalaus on ehtinyt muuttaa muotoaan useaan kertaan, mutta nyt olisi tarkoitus kasvattaa suomenhevosia Lapin kuvitteellisen Ruusujärven ympäristössä, kuten alunperin oli tarkoitettukin.

Tallia ylläpitää Sanni Rosén. Sama kiteeläinen Sanni Rosén, joka lähti puoliveristen matkaan Saksaan ja totesi lähtiessään, että “mä vihaan suomenhevosia ja shetlanninponeja”. Kuinkas sitten kävikään? Suomenhevosia tallillinen ja niitä paimentamassa shetlanninponi, eikä Sannilla voisi olla hevoslaumaa tätä rakkaampaa.

Sotamaalaus on muiden suomalaisten tallien rinnalla melko vaatimaton; Hevoslauma kasvaa kyllä, mutta täällä ei tavoitella laatuarvosteluja. Kantakirjattavat kantakirjataan ja koko konkkaronkka kilpailee aktiivisesti neljässä lajissa, mutta laatuarvosteluista ei oteta tippaakaan painetta, minkä vuoksi ne jäävätkin usein käymättä. Kilpauran jälkeen hevosia siis odottaa siitosura ja sitten ura ruohonleikkurina. Mikäli vaatimaton kilpasuomenhevonen kuitenkin kiinnostaa, niin Sotamaalaus tarjoaa kyllä vuosittaisia kasvattimyyntejä. Sannia rohkeasti hihasta nykäisemällä myös tilausvarsa on täysin mahdollinen!

Sanni Rosén

nikki (vrl-14085), nikkimarilynferrari@gmail.com

Päivitetty viimeksi 09/2018     Peukuta meitä VRL:n tallilistalla!

HUKANHELMEN SUOMENRATSUT KALMAN SUOMENRATSUT KÄRMENIEMI NAVAJA RISTIKALLION SUOMENHEVOSET
ROUTARUUSU TURMELTAJA