Tervetuloa sotamaalaukseen

Olet saapunut Sotamaalaukseen, marraskuussa 2015 perustettuun virtuaalitalliin. Mikäli satut joskus vilkaisemaan sanakirjasta sanan ikimuuttuja, saatat huomata, että sen selityksenä lukee yksinkertaisesti “Sotamaalaus”. Reilu kolmivuotisen taipaleensa aikana Sotamaalaus on ehtinyt muuttaa muotoaan useaan kertaan, mutta nyt olisi tarkoitus kasvattaa suomenhevosia Lapin kuvitteellisen Ruusujärven ympäristössä, kuten alunperin oli tarkoitettukin.

Tallia ylläpitää Sanni Rosén. Sama kiteeläinen Sanni Rosén, joka lähti puoliveristen matkaan Saksaan ja totesi lähtiessään, että “mä vihaan suomenhevosia ja shetlanninponeja”. Kuinkas sitten kävikään? Suomenhevosia tallillinen ja niitä paimentamassa shetlanninponi, eikä Sannilla voisi olla hevoslaumaa tätä rakkaampaa.

Sotamaalaus on muiden suomalaisten tallien rinnalla melko vaatimaton; Hevoslauma kasvaa kyllä, mutta täällä ei tavoitella laatuarvosteluja. Kantakirjattavat kantakirjataan ja koko konkkaronkka kilpailee aktiivisesti neljässä lajissa, mutta laatuarvosteluista ei oteta tippaakaan painetta, minkä vuoksi ne jäävätkin usein käymättä. Kilpauran jälkeen hevosia siis odottaa siitosura ja sitten ura ruohonleikkurina. Mikäli vaatimaton kilpasuomenhevonen kuitenkin kiinnostaa, niin Sotamaalaus tarjoaa kyllä vuosittaisia kasvattimyyntejä. Sannia rohkeasti hihasta nykäisemällä myös tilausvarsa on täysin mahdollinen!

Sanni Rosén

nikki (vrl-14085), nikkimarilynferrari@gmail.com

Päivitetty viimeksi 07/2019     Peukuta meitä VRL:n tallilistalla!

HUKANHELMI JEILI KALMA KÄRMENIEMI LILJALEHTO MYRSKYLÄ
NAVAJA RISTIKALLIO ROUTARUUSU TURMELTAJA VALOKYLÄ VUORNA