Stjärngatans blåklocka

Virallinen nimi Stjärngatans Blåklocka
Rotu, sukupuoli Suomenhevonen, tamma
Säkäkorkeus, väri 152 cm, tummanruunikko (Ee/Aa)
Syntynyt, ikä 17.08 2014, Ruotsi, 8-vuotias
Kasvattaja Ella Nyberg, Stjärngatans Stall
Omistaja Sanni (VRL-14085), Sotamaalaus
Koulutustaso Helppo A, 100 cm, helppo kenttäratsastus
Rekisterinumero VH19-018-0438
Meriitit Ei meriittejä

Oli sanomattakin selvää, että Darran ja Kullan tultua taloon, Sotamaalaus kaipasi rauhallista ja selväpäistä jalostustammaa. Tällä kertaa välttelin kaikkia pahaenteisiä nimiä - vaikka Haapamäen kasvattama Lissu olikin hurjan nätti - ja keskityin etsimään Ruusun kaltaisia tammoja. Ruotsalaisen Stjärngatanin kasvattama Blåklocka tuli muutaman tunnin selailun päästä vastaan, ja 7-vuotias tamma sijaitsi niinkin lähellä, kuin Rovaniemen reunamilla. Ilmoituksessa painotettiin sen hienoutta ratsuna, joten sinisilmäisenä soitin nykyiselle omistajalle Tiinalle, ja sovin koeratsastuksen neljän päivän päähän. Sain Blåklockan valmiiksi varustettuna käteen, ratsastin tammalla Hallajoen kentällä, ja pakkasin ruunikon ratsastuksen päätteeksi traileriin. Eipä Klonkku ehtinyt minulla kauaa olemaan, ennen kuin sain huomata, miksi sen ratsuominaisuuksia oli suitsutettu niin hirveästi.

Hieno ruotsalainen Blåklocka on juuri niin hieno ratsu, kuin sen myynti-ilmoituksessa kehuttiinkin. Se kulkee eteenpäin keveästi ja on herkkä avuille. Hoidettaessa ja erityisesti muiden hevosten kanssa tarina onkin sitten toinen. Klonkku ei ole aloittelijoiden ratsu tai edes hoidokki, ja tamman kanssa tulee itsekin toistaneeksi mantraa siitä, kuinka hieno se on ratsastaa. Ei sitä muuten jaksaisi päivääkään.

Klonkku ei juurikaan perusta paikoillaan seisomisesta, joten hoitaminen ei ole siitä helpoimmasta päästä. Jos aurinko, planeetat ja tähdet ovat kaikki kohdillaan, saattaa tamma jaksaa seistä aloillaan noin viitisen minuuttia, mutta muussa tapauksessa se aloittaa pörinänsä ja steppailunsa heti, kun sen on saanut sidottua kiinni. Kuten arvata saattaa, eläinlääkäriä varten Klonkku tarvitsee rauhoittavia. Arkipäiväiseen hoitamiseen ei rauhoittavia kuitenkaan ole antaa, joten hoitaja saa vain purra hampaat yhteen ja yrittää suoriutua operaatiosta. Harjatessa Klonkkua ei saa koskea päähän, korviin, mahan alle, jalkoihin, tai mielellään minnekään muuallekaan - Klonkun mielestä siis. Takajalat ovat tamman ehdoton inhokki, sillä se ei siedä mitään liikettä takanaan; Muista kisoihin siis punainen rusetti häntään, ja välttele takaatapäin kiertämistä parhaasi mukaan. Kengittäjän kanssa Klonkku ei ole ylintä ystävää, ja tämä saakin olla varuillaan, jotta visiitistä ei jää käsivarteen Klonkun hammaskarttaa muistoksi. Peseminen on toinen kokemus, josta tamma ei pidä laisinkaan. Kastuminen on inhottavaa, ja Luoja armahtakoon, jos korvat kastuvat! Klonkku kannattaa pestä ripein ottein letkulla, ja yhteisen kunnioituksen säilyttämiseksi tamman korvia varotaan pestessä.

Sukuselvitys

i. Tiernan Sinitiainen
sh, 150 cm, ruunikko
EVM
ii. Kannelmäen Tintti
sh, 149 cm, ruunikko
EVM
iii. Kannelmäen Timjami
EVM
iie. Kannelmäen Huijaus
EVM
ie. Tiernan Ruusupulu
sh, 154 cm, rautiaankimo
EVM
iei. Kalavan Hemingway
EVM
iee. Ruusujen sota
EVM
e. Stjärngatans Tröstlös
sh, 152 cm, musta
EVM
ei. Suruvirsi
sh, 153 cm, rautias
EVM
eii. Hirttovirsi
EVM
eie. Suruhuntu
EVM
ee. Lottas Tiara
sh, 149 cm, musta
EVM
eei. Lottas Kung
EVM
eee. Jalokivi
EVM

t. Sotamaalauksen Tunturisuudelma
t. Sotamaalauksen Ajattara
o.
Sotamaalauksen Rafael

Sijoitukset

11.04.20 ERJ, 100 cm Kuuran 5/40
13.04.20 ERJ, 100 cm Kuuran 3/40
15.04.20 ERJ, 100 cm Kuuran 5/40
16.04.20 ERJ, 100 cm Kuuran 3/40
00.00.00 ERJ, 100 cm Järjestäjä 0/00
00.00.00 KRJ, Helppo A Järjestäjä 0/00
00.00.00 KRJ, Helppo A Järjestäjä 0/00
00.00.00 KERJ, Helppo Järjestäjä 0/00
00.00.00 KERJ, Helppo Järjestäjä 0/00

Päiväkirja