Stratocaster

Breeding american sport dreams

AMERIKANPUOLIVERINEN

Ihanteellinen amerikanpuoliverinen on sopusuhtainen, hyväluontoinen ja soveltuu hevosurheiluun kaikkien lajien saralla. Laaja rotukirjo mahdollistaa värijalostuksen ja siinä sallitaankin kaikki värit, joskin yleisimpiä värejä ovat yksiväriset, erityisesti ruunikko. Säkäkorkeudeltaan amerikanpuoliverinen on useimmiten 152-173 senttimetriä korkea.

Kuten muutkin puoliveriset, amerikanpuoliverinen on enemmänkin hevostyyppi, kuin -rotu. Avoimen kantakirjan ansiosta amerikanpuoliverisen jalostus on hyvin paljon eurooppalaisten puoliverikantakirjojen jalostusta vapaampaa; Sen jalostukseen saa käyttää hevosia mistä tahansa rodusta, kunhan jalostukseen hyväksyttävä yksilö läpäisee suoritustestin. Suosittuja rotuja amerikanpuoliverisessä ovat morganinhevonen, amerikkalaiset quarter- ja painthevoset, sekä saddlebred. Sataprosenttiset täysiveriset ja kylmäveriset hevoset ovat harvinaisia, mutta kylmäverinenkin soveltuu teoriassa jalostukseen. Askellajihevoset, kuten tennesseenwalker, missourinfoxtrotter ja jopa islanninhevonen voidaan sallita, mikäli ne pystyvät hyväksytysti esittämään suoritustestissä käynnin, ravin ja laukan. Vaikka amerikanpuoliverinen usein häviää eurooppalaisille puoliverisille suosiossa, se on todistanut olevansa erinomainen valinta kilpailemiseen.

Jalostukseen hyväksytään vain amerikanpuoliveristen rekisteriin kuuluvat hevoset, mutta pelkkä rekisteröiminen ei riitä; Jalostuslupa myönnetään vain hevoselle, joka suorittaa arvioinnin ja saa tulokseksi vähintään 62 prosenttia. Suoritusarviointiin osallistuvan oriin täytyy olla vähintään kaksi- ja puolivuotias osallistuessaan, tamman tulee olla kolmevuotias. Oriiden tulee saada jokaisesta tuomaroitavasta osiosta arvosanaksi vähintään 6.5 ja lopulliseksi arvosanaksi vähintään 7.0, ja sillä tulee olla jalostusluvan saanut emä, jotta se voidaan hyväksyä. Huonoja ominaisuuksia periyttävän orin jalostuslupa voidaan kumota jälkeenpäin. Tammoja, jotka saavuttavat lopullisen arvosanan 6.9 tai alle, ei hyväksytä amerikanpuoliverijalostukseen, mutta ne kirjataan ylös ja voidaan myöhemmin esittää uudelleen suoritusarvioinnissa. Arvioinnissa tuomaroidaan hevosen askellajit käynti, ravi ja laukka (myös askellajihevosten tulee esittää nämä askellajit hyväksytysti), hevosen rakenne ja sopivuus hevosurheiluun. Hevosen tulee osoittaa potentiaalia tai taitoa esteratsastuksessa, kouluratsastuksessa, kenttäratsastuksessa, valjakkoajossa tai hunterratsastuksessa. Yhdysvalloissa on kaksi amerikanpuoliverirekisteriä, American Warmblood Registery (AWR) sekä American Warmblood Society & Sporthorse Registery (AWSSR).

(Lähde: americanwarmblood.com & awssr.org)

STRATOCASTERIN KASVATUSOHJELMA

Meillä Stratocasterissa hyvä ja toivottu amerikanpuoliverinen on kestävä, hyvärakenteinen ja luonteeltaan yhteistyöhaluinen, vakaa ratsuhevonen, joka suoriutuu annetuista tehtävistään kiitettävästi kaikissa olosuhteissa. Hevosemme painottuvat fyysisesti vaativaan kenttäratsastukseen, ja pyrkimyksenämme on jalostaa maailman parhaita kenttäratsuja. Käytämme jalostuksessa tavallisten puoliverihevosten lisäksi erikoisvärejä omaavia hevosia, kuten appaloosia, quarterhevosia ja painteja, tavoitteenamme tuoda kasvatukseemme laajempi värivalikoima.

Tärkein tavoitteemme on kuitenkin kasvattaa terveitä ja hyväluontoisia hevosia periaatteella, jossa laatu tulee ennen määrää. Kasvattejamme suunnitellessamme valitsemme vanhemmat huolellisesti, jotta saisimme aikaan parhaita mahdollisia jälkeläisiä. Tämän vuoksi ei ole laisinkaan epätavallista, että käytämme ulkopuolisten hevoskasvattajien hevosia, jos omasta tallistamme ei löydy sopivaa hevosta. Vanhempia valitessamme huomioimme muun muassa värityksiä, suoritustasoja, sukua ja luonteenlaatua, toiveenamme löytää hevosia, jotka vastaavat mahdollisimman pitkälle omia ihanteitamme. Syntyneet ja vieroitetut kasvattimme lähtevät joskus myyntiin, sillä valitettavasti kaikki suloiset hevoslapset eivät mahdu talliimme. Varsamme lähtevät kuitenkin kaikkeen käyttöön, joten tarjoathan rohkeasti kotia kasvateillemme! Meiltä on myös mahdollista tilata varsoja. Jos olet kiinnostunut kasvatin tilaamisesta, otathan yhteyttä sähköpostilla, niin katsotaan yhdessä sinun tarpeisiisi ja toiveisiisi sopivimmat vanhemmat.

MYYNTIEHDOT

Kun ostat kasvatin, sitoudut noudattamaan sekä ostotarjouksen ohella esittämiäsi lupauksia, että seuraavia myyntiehtoja:

• Kasvatti rekisteröidään Virtuaaliseen hevosrekisteriin

• Hevosen nimeen lisätään ja rekisteröidään liite *** STC

• Kasvattajaksi linkitetään Stratocaster (STRA6963)

• Syntymämaaksi merkitään Yhdysvallat

• Kasvatista luovuttaessa sitä tarjotaan ensin takaisin meille

• Kasvatin jokainen omistaja on velvollinen ilmoittamaan
osoitteenmuutoksista

• Menehtyneen hevosen muistosivut linkitetään meille

Tehdessäsi ostotarjouksen, kerrothan rehellisesti tulevaisuuden suunnitelmistasi? Meillä on laaja kirjo hevosia juuri ostajia varten, jotta kaikille löytyisi mieluinen varsa. Osa hevosistamme kilpailee tavoitteellisesti, käy kantakirjattavana ja laatuarvosteluissa, ja näitä hevosia suosittelemme tavoitteellisesti kilpaileville ostajille. Toiset hevoset taas elävät vähän rennompaa elämää; Ne kilpailevat, mutta eivät välttämättä saa yhtäkään palkintoa koko elämänsä aikana. Näitä jalostushevosiamme taas suosittelemme ostajille, jotka etsivät harrastekaveria eivätkä ehkä välitä kilpailla ollenkaan. Kasvattia tilatessamme, otamme tämän huomioon ja tarjoamme ostajan tavoitteisiin sopivia vanhempiehdokkaita. Valmiiden myyntivarsojen kohdalla esitämme erikseen vaatimuksemme varsan tulevaisuudelle, jotta ostajat osaisivat valita itselleen sopivan hevosystävän. Tavoitteellisempien hevosten varsoilta pyydetään lähes poikkeuksetta 20 sijoitusta painotelajissaan, mutta harrastekäyttöön soveltuvilta varsoilta pyydetään harvoin toimivia sivuja enempää. Myymme varsamme kasvattajan tuella, joten ostaja voi missä tahansa ongelmatilanteissa kääntyä meidän puoleemme!

Mikäli hevosen sivuilla ei kuitenkaan tapahdu mitään kolmeen kuukauteen, otamme yhteyttä omistajaan. Mikäli omistaja ei vastaa seuraavan kolmen kuukauden aikana - eli puolen vuoden sisällä viimeisestä tapahtumasta hevosen sivuilla -, olemme oikeutettuja ottamaan hevosemme takaisin huostaamme. Tämän jälkeen voimme myydä hevosemme uuteen kotiin, jos näemme sen parhaaksi vaihtoehdoksi, emmekä ole millään tavalla velvoitettuja pitämään sitä varattuna omistajalle, eikä uuden omistajan tarvitse myydä hevosta takaisin edelliselle omistajalle. Taukoilmoitus on siis hyvin tärkeä, mikäli mielit pitää kasvattimme itselläsi, mutta juuri nyt aikaa ei ole virtuaalihevosille. Jos taukosi pitkittyy tai päätät lopettaa harrastuksen kokonaan, olisimme hyvin kiitollisia ilmoituksesta, jotta voisimme sopia, mitä kasvatillemme tapahtuu. Älä suotta häpeä tarjota hevosta takaisin meille, me ymmärrämme kyllä!

Kasvatit vuosilta
2016 - 2017

KASVATIT 2018 - 17 KPL

Tattoos & Tequila STC 17.01 2018 i. Jack Daniels F e. Dirty Blonde STC Jää kotiin
Château STC 18.01 2018 i. Librement Cardiaque e. Amaterasu Om. VRL-04799
La Divina Milonga STC 04.02 2018 i. South of Heaven e. El Tango de Roxanne Jää kotiin
Michelangelo STC 08.02 2018 i. Achéron d’Odvial e. The Honor of Fortuna Jää kotiin
Heart and Dagger STC 11.02 2018 i. Bracari da Évoga e. Grace of the Heavens Jää kotiin
Silent Night STC 19.02 2018 i. Another Lonely Night e. Amaterasu Om. VRL-10965
Jesus Christ STC 27.02 2018 i. God Complex e. Christina Death Om. Romilly
Whitesnake STC 01.03 2018 i. Roibrant Feranna e. Waldein Guns ‘n’ Roses Om. VRL-10138
Atlas of the Stars STC 14.03 2018 i. Celestial Twilight e. Arabesque Jää kotiin
Brandon Lee STC 05.04 2018 i. Hellraiser xx e. Christina Death Om. VRL-10735
Luciferian Rosary STC 13.04 2018 i. Ungodly Abyss e. Grace of the Heavens Jää kotiin
Heart of Gold STC 04.05 2018 i. Librement Cardiaque e. Roségold Jää kotiin
Louisiana Voodoo STC 21.05 2018 i. Royalrain e. Witchcraft STC Jää kotiin
Lost Without Love STC 22.05 2018 i. Härdellin Jyrki 69 e. Inferno STC Om. VRL-13995
Coeur de Rosé STC 16.06 2018 i. Librement Cardiaque e. Roségold Om. VRL-00096
Libertador de Francia STC 21.06 2018 i. Librement Cardiaque e. El Tango de Roxanne Om. VRL-13652
North of Hell STC 28.06 2018 i. South of Heaven e. Seventh Veil Om. VRL-14705