AMATERASU

Perustiedot

Virallinen nimi Amaterasu Kasvattaja Sakura Nakamura, Blossom Stables
Rotu, sukupuoli Amerikanpuoliverinen, tamma Maahantuoja Ei maahantuontihistoriaa
Säkäkorkeus, väri 168 cm, ruunikonkimo (Ee/Aa/Gg) Omistaja Nikki VRL-14085, Winterbourne Court
Syntynyt, ikä 28.02 2017, Yhdysvallat, 5-vuotias Koulutustaso Vaativa B, re. 130 cm, CIC3
Rekisterinumero VH18-155-0002 Painotuslaji Kenttäratsastus

Sukuselvitys

i. Orochi EVM
amwb, 157 cm, mustanruunikonkimo
ii. Ōkami EVM
amwb, 171 cm, ruunikonkimo
iii. Izanagi EVM
iie. Izanami EVM
ie. Shinigami EVM
hokk, 129 cm, musta
iei. Inari EVM
iee. Yokai EVM
e. Kyōrinrin EVM
amwb, 166 cm, ruunikko
ei. Susanoo EVM
amwb, 153 cm, rautias
eii. Raijin EVM
eie. Yuki-onna EVM
ee. Tengu EVM
trak, 160 cm, ruunikko
eei. Hachiman EVM
eee. Ichiren-bozu EVM

i. Orochi on japanilaisessa mytologiassa kahdeksanpäinen ja -häntäinen lohikäärme, joka karkoitettiin taivaasta. Kotitilallaan Cherry Blossom Stablesissa asuva 157-senttinen Orochi on kuitenkin eloisa ja hyväluontoinen mustanruunikonkimo amerikanpuoliveriori, jonka kanssa on helppo työskennellä. Jo kahdenkymmenen vuoden ikää lähestyvä Orochi kilpailee yhä aktiivisesti näyttelyissä ja opettaa junioriratsastajille kenttäratsastuksen saloja. Nuorena este- ja kenttäratsastuksessa aktiivisesti kilpaillut ori on jättänyt jälkeensä jo seitsemän jälkeläistä, joista on kasvanut isänsä veroisia menestyksekkäitä kilpahevosia.

ii. Ōkami tarkoittaa suurta jumalaa tai sanaleikkinä sutta, ja nimi oli oikein osuva tälle massiiviselle, vähän tuittupäiselle orille. Blossom Stablesiin syntyessään Ōkami näytti ihan tavalliselta, mutta se kasvoi tavattoman nopeaa vauhtia, kun odotettu säkäkorkeus oli 150 ja 160 senttimetrin välillä. Orista kasvoi kuitenkin 171-senttinen amerikanpuoliverinen, jonka suuresta koosta oli hyötyä kansainvälisillä kenttäratsastusradoilla. Okami periytti myös korkeaa säk&äkorkeuttaan vahvasti eteenpäin, mikä vaikutti suureen osaan Blossom Stablesin hevoskannasta. Ori ehti kilpailla itsensä maailmankuuluksi ja sai neljä jälkeläistä, ennen kuin se lopetettiin 18-vuotiaana nivelrikon takia, tuhkattiin ja haudattiin tallin takapihalle.

iii. Izanagi on japanilaisessa mytologiassa Japanin saarten isä ja toinen luoja. Izzynä tunnettu amerikanpuoliveriruuna sen sijaan oli vain rakastettu, maailmalle lähes tuntematon 158-senttinen harrastehevonen, joka asui harrastehevosena saman perheen luona vieroitusiästä aina luonnolliseen kuolemaansa 31-vuotiaana. Izzy sai vain yhden jälkeläisen, jonka menestys ylitti kaikki odotukset. Ruunikko tuhkattiin ja sen uurnalle rakennettiin pieni alttari hevosen omistaneen tytön huoneeseen, josta se sitten muutti Izzyn suosikkijoen lähelle, kun tyttö muutti kotoaan.

iie. Izanami oli kuvankaunis, 152-senttinen rautiaankimo amerikanpuoliveritamma, joka voitti monia näyttelyitä 23-vuotisen elämänsä aikana. Izanami oli luonteeltaan lempeä ja yhteistyöhaluinen, mutta iän myötä kävi vähän känkkäränkäksi ja äkeäksi. Nimensä tamma sai japanilaisen mytologian Izanamista, joka oli Japanin saarten äiti, toinen luoja ja Izanagin pikkusisar. Izanami ei ollut kummoinen ratsu, ja osallistuikin vain muutamiin seurakilpailuihin omistajansa kanssa, mutta sen kaunis rakenne ja tasainen kimo väritys tekivät siitä halutun jalostushevosen. 23-vuotiaana tamma kuitenkin joutui ikävään onnettomuuteen, ja se menehtyi saamiinsa vammoihin onnettomuuspaikalla.

ie. Shinigami tarkoittaa kuolonjumalaa tai -henkeä, ja vaikka 129-senttinen samanniminen hokkaidoponi ei tappanutkaan ihmisiä tai muita eläimiä, niin se oli kyllä pimeän nimensä arvoinen, eikä vain mustan värityksensä takia. Shinigami ei ollut ilkeä, vain ilkikurinen ja leikkisä tamma, joka härnäsi ja jekkuili mielellään, mutta moni uskoi sen piruilevan tarkoituksenaan tehdä ihmisten elämästä kurjaa. Tamman askellajit olivat epäponimaisen sulavia ja ilmavia, mikä sai jotkut uskomaan, että Shinigami oli kirottu, ja sen askellusta ruvettiinkin tamman kotitallilla kutsumaan kuolontanssiksi. Kuolontanssija tai ei, kuolema vei Shinigamin 27-vuotiaana luonnollisista syistä.

iei. Inari on japanilainen hedelmällisyyden androgyyni henki. Kenties Hokkaidossa syntynyt, mutta alle vuoden vanhana Okinawalle ja sieltä 2-vuotiaana Yhdysvaltoihin Blossom Stablesiin muuttanut ruunikonkimo oli niin suosittu nimensä vuoksi, sillä ori oli kysytty jalostushevonen ja sai hurjat 22 jälkeläistä elämänsä aikana. Siitosuransa lisäksi Inari kilpaili kouluratsastuksessa aloittelevien lapsiratsastajien kanssa, mutta pääasiassa se vain opetti nuoria ratsastamaan. Inari oli vain 127-senttinen, mutta virtaa siinä oli yhtä paljon, kuin suuressakin hevosessa. Ori menehtyi 17-vuotiaana liikenneonnettomuudessa karattuaan tarhasta.

iee. Yokai on japanilainen demoni, aave tai henki. Yokai-sana juontuu kahdesta kanjista: tenhoavaa, viehättävää ja katastrofia tarkoittavasta kanjista, sekä aavetta, ilmentymää, mysteeriä ja epäilyttävää tarkoittavasta kanjista. Nimi oli siis täydellinen Yokaille, myrskyävänä syysyönä syntyneelle 131-senttiselle ruunikolle tammalle, joka oli niin viehättävä päällisin puolin, mutta luonteeltaan katastrofaalisen leikkisä ja itsepäinen. Tamma toimi seuraponina lähes koko elämänsä, kävi muutamissa näyttelyissä hienon hokkaidoponin rakenteensa vuoksi, ja toimi harrasteponina lapsille. Yokai lopetettiin jalkamurtuman takia 25-vuotiaana.

e. Kyōrinrin on japanilaisessa mytologiassa henkiin herännyt paperikäärö. 166-senttinen ruunikko amerikanpuoliveritamma Kyōrinrin ei kuitenkaan nimestään huolimatta ole paperikäärö, vaan omapäinen ja vähän diivamainen tamma. Kyōrinrin on toiminut näyttelyhevosena nuoresta iästä asti, mutta viettää nykyisin eläkepäiviään synnyintilallaan Blossom Stablesissa. Ratsua tammasta ei koskaan tullut, siihen se oli vähän liian omapäinen ja vaativa luonteeltaan.

ei. Susanoo on šintolainen myrskyn ja meren jumala, joka taisteli Orochia vastaan, ja tämä hevonen nimettiin aivan syystä myrskyn ja meren jumalaksi. Susanoo oli 153 senttiä hurrikaania, joskaan ei raivoisalla tavalla. Ori oli vain vähän hulivili eikä sulavimmasta päästä, minkä takia se oli kuin elefantti posliiniliikkeessä. Melkein ruunamaisen kiltin luonteen omaava amerikanpuoliveriori toimi harrastehevosena koko ikänsä, pärjäten esteillä paremmin kuin koulussa, mutta parhaimmillaan se oli pomminvarmana maastoratsuna. Susanoo menehtyi ähkyyn 19-vuotiaana ja jätti jälkeensä kolme jälkeläistä.

eii. Raijin oli vähän ailahteleva, mutta yleisesti hyväkäytöksinen ja yhteistyökykyinen ori. 162-senttinen Raijin toimi enimmäkseen vaunujen edessä ja teki vanhanaikaisesti peltotöitä maatilalla. Ruunikon amerikanpuoliveriorin oli tarkoitus olla menestynyt kilpahevonen, mutta kohtalo vain vei sitä toiseen suuntaan, ja sillä tavalla siitä tuli maatilan työtätekevä puoliverinen. Orilta jäi maailmaan kaksi jälkeläistä, kun se menehtyi 33-vuotiaana nimeensä sopivasti ukkosyönä, sillä Raijin tai Raiden on demoninen ukkosen jumala, joka luo salamoita lyömällä rumpujaan.

eie. Yuki-onna tarkoittaa luminaista, ja hän on kylmyyteen menehtynyt mytologinen vaeltaja, joka esiintyy nyt ankaratalvisilla vuoristoseuduilla Japanissa. Hopeisena kiiltävää rautiaankimoa Yuki-onna -tammaa voisi kuvailla samaan tapaan. Tamma oli diivamainen turpakarvoista kavioihin asti, ja sitä oli käsiteltävä kuin silkkihansikkain, jos mieli selvitä hampaanjäljittä. Harvinaista kiso-rotua edustavan Yuki-onnan herasilmätkin tuntuivat syöksevän jääkristalleja, jos se joutui tekemään tehtäviä, joista se ei pitänyt. 132-senttinen tamma toimi hankalan luonteensa takia lähinnä näyttelyponina ja jalostustammana. Yuki-onna menehtyi 30-vuotiaana vanhuuteen luotuaan menestyksekästä uraa näyttelypiireissä ja saatuaan peräti kuusi jälkeläistä.

ee. Tengu oli leikkisä ja ilkikurinen trakehnertamma, mutta se tuntui jo pienenä varsana vihamieliseltä, mistä sen nimi juontaakin. Tengut ovat japanilaisessa mytologiassa kieroutuneen huumorintajun omaavia henkiolentoja, joiden kerrotaan sitoneen buddhalaisia munkkeja puihin ja täyttäneen munkkien päät ylpeillä ja ahneilla ajatuksilla. Tengu oli ihan kelpaava ratsu eikä se varsinaisesti ollut vihainen hevonen, joskus se vain vaikutti siltä kiusatessaan pilke silmäkulmassa etenkin nuorempia ja kokemattomampia ratsastajia, minkä vuoksi se toimikin harrasteratsuna vain kokeneille ratsastajille. Tengu sai kaksi jälkeläistä, ennen kuin se söi laitumen laidalle kasvaneita myrkkykasveja ja menehtyi 22-vuotiaana.

eei. Hachiman oli rehti ja hieno hevonen, joka antoi aina kaikkensa työskennellessään ja oli kaikin puolin mukava käsitellä. Nimensä Japanin kansan suojelijalta ja sodanjumalalta saanut Hachiman voitti muutaman näyttelypalkinnonkin hyvästä rakenteestaan ja kauniista ruunikkopohjaisesta, puhtaankimosta värityksestään. 158-senttinen Hachiman toimi viimeisinä vuosinaan lähinnä omistajansa seurahevosena, ennen kuin se jouduttiin lopettamaan 20-vuotiaana. Hachiman sai kolme jälkeläistä, joista viimeisin ei kuitenkaan nähnyt toista vuorokauttaankaan.

eee. Ichiren-bozu oli hyvin sirorakenteinen ja kaunis trakehnertamma, joka totteli jokaista saamaansa käskyä ja palveli ihmisiä moitteettomasti 32 vuotta. Kummittelevaksi rukousnauhaksi nimetty musta Ichiren-bozu veti pääasiassa vaunuja, mutta toimi myös hyvänä kouluratsuna. Pieneksi jäänyt, vain 149-senttinen tamma sai vain yhden jälkeläisen, Tengun, ennen kuin se menehtyi syöpään.

Jälkeläiset

Jälkeläinen Syntynyt Isä Omistaja
Château STC 18.01 2018 Librement Cardiaque Ponitalli Adina
Silent Night STC 19.02 2018 Another Lonely Night Sardonic Sporthorses
Arinna de Winter 28.10 2018 Dawnbreaker Helios Stall Fernweh
Kitsunegari de Winter 05.11 2018 Unruhe v.d. Sieger Winterbourne Court

Kilpakalenteri

NJ - 01.12 2018 - Stall Fernweh - pt. Jannica - irtoSERT

01.02 2018 KERJ, CIC3 Priton Budyonnys 2/28
02.02 2018 KERJ, CIC3 Stratocaster 3/29
07.02 2018 KERJ, CIC3 Priton Budyonnys 4/28
09.02 2018 KERJ, CIC3 Priton Budyonnys 4/28
10.02 2018 KERJ, CIC3 Gealán 4/29
14.02 2018 KERJ, CIC3 Priton Budyonnys 1/28
16.02 2018 KERJ, CIC3 Brotherhood 1/21
21.02 2018 KERJ, CIC3 Priton Budyonnys 1/12
23.02 2018 KERJ, CIC3 Delmenhorst 2/09
24.02 2018 KERJ, CIC3 Delmenhorst 3/09
24.02 2018 KERJ, CIC3 Priton Budyonnys 3/12
25.02 2018 KERJ, CIC3 Priton Budyonnys 3/12
26.02 2018 KERJ, CIC3 Gealán 1/26
26.02 2018 KERJ, CIC3 Delmenhorst 2/09
27.02 2018 KERJ, CIC3 Priton Budyonnys 3/12
28.02 2018 KERJ, CIC3 Delmenhorst 1/09
08.03 2018 KERJ, CIC3 Priton Budyonnys 1/12
09.03 2018 KERJ, CIC3 Priton Budyonnys 1/12
10.03 2018 KERJ, CIC3 Priton Budyonnys 2/12
11.03 2018 KERJ, CIC3 Priton Budyonnys 3/12
13.03 2018 KERJ, CIC3 Priton Budyonnys 3/12
14.03 2018 KERJ, CIC3 Priton Budyonnys 1/12
15.03 2018 KERJ, CIC3 Priton Budyonnys 3/12
17.03 2018 KERJ, CIC3 Colosseum 2/15
18.03 2018 KERJ, CIC3 Colosseum 1/15
20.03 2018 KERJ, CIC3 Priton Budyonnys 1/12
22.03 2018 KERJ, CIC3 Priton Budyonnys 1/12
28.03 2018 KERJ, CIC3 Priton Budyonnys 1/12
29.03 2018 KERJ, CIC3 Priton Budyonnys 3/12
26.10 2018 KERJ, CIC3 Gealán 1/11
27.10 2018 KERJ, CIC3 Gealán 3/11
12.11 2018 KERJ, CIC3 Winterbourne 2/17
30.11 2018 KERJ, CIC3 Half Moon 4/24
04.12 2018 KERJ, CIC3 Colosseum 5/38
05.12 2018 KERJ, CIC3 Colosseum 2/38
05.12 2018 KERJ, CIC3 Bonfire 4/22
07.12 2018 KERJ, CIC3 Colosseum 3/38
17.12 2018 KERJ, CIC3 Colosseum 6/38
19.12 2018 KERJ, CIC3 Gealán 5/39
20.08.2019 KERJ, CIC3 Lupin 2/14

Päiväkirja