JALOSTUSOHJELMA DE WINTER

Ihanteellinen amerikanpuoliverinen on sopusuhtainen, hyväluontoinen ja soveltuu hevosurheiluun kaikkien lajien saralla. Laaja rotukirjo mahdollistaa värijalostuksen ja siinä sallitaankin kaikki värit, joskin yleisimpiä värejä ovat yksiväriset, erityisesti ruunikko. Säkäkorkeudeltaan amerikanpuoliverinen on useimmiten 152-173 senttimetriä korkea.

Kuten muutkin puoliveriset, amerikanpuoliverinen on enemmänkin hevostyyppi, kuin -rotu. Avoimen kantakirjan ansiosta amerikanpuoliverisen jalostus on hyvin paljon eurooppalaisten puoliverikantakirjojen jalostusta vapaampaa; Sen jalostukseen saa käyttää hevosia mistä tahansa rodusta, kunhan jalostukseen hyväksyttävä yksilö läpäisee suoritustestin. Suosittuja rotuja amerikanpuoliverisessä ovat morganinhevonen, amerikkalaiset quarter- ja painthevoset, sekä saddlebred. Sataprosenttiset täysiveriset ja kylmäveriset amerikanpuoliveriset ovat erittäin harvinaisia, mutta kylmäverinenkin soveltuu teoriassa jalostukseen. Askellajihevoset, kuten tennesseenwalker, missourinfoxtrotter ja jopa islanninhevonen voidaan sallita, mikäli ne pystyvät hyväksytysti esittämään suoritustestissä käynnin, ravin ja laukan. Vaikka amerikanpuoliverinen usein häviää eurooppalaisille puoliverisille suosiossa, se on todistanut olevansa erinomainen valinta kilpailemiseen.

Winterbourne Courtissa hyvä ja toivottu amerikanpuoliverinen on kestävä, hyvärakenteinen ja luonteeltaan yhteistyöhaluinen, vakaa ratsuhevonen, joka suoriutuu annetuista tehtävistään kiitettävästi kaikissa olosuhteissa. Hevosemme painottuvat fyysisesti vaativaan kenttäratsastukseen, ja pyrkimyksenämme on jalostaa maailman parhaita kenttäratsuja. Käytämme jalostuksessa tavallisten puoliverihevosten lisäksi erikoisvärejä omaavia hevosia, kuten quarterhevosia, tavoitteenamme tuoda kasvatukseemme laajempi värivalikoima.

Tärkein tavoitteemme on kuitenkin kasvattaa terveitä ja hyväluontoisia hevosia periaatteella, jossa laatu tulee ennen määrää. Kasvattejamme suunnitellessamme valitsemme vanhemmat huolellisesti, jotta saisimme aikaan parhaita mahdollisia jälkeläisiä. Tämän vuoksi ei ole laisinkaan epätavallista, että käytämme ulkopuolisten hevoskasvattajien hevosia, jos omasta tallistamme ei löydy sopivaa hevosta. Vanhempia valitessamme huomioimme muun muassa värityksiä, suoritustasoja, sukua ja luonteenlaatua, toiveenamme löytää hevosia, jotka vastaavat mahdollisimman pitkälle omia ihanteitamme. Syntyneet ja vieroitetut kasvattimme lähtevät joskus myyntiin valloittaakseen maailmaa uusissa kodeissa. Meiltä on myös mahdollista tilata varsoja. Jos olet kiinnostunut kasvatin tilaamisesta, otathan yhteyttä sähköpostilla, niin katsotaan yhdessä sinun tarpeisiisi ja toiveisiisi sopivimmat vanhemmat.

Kun ostat kasvatin, sitoudut noudattamaan sekä ostotarjouksen ohella esittämiäsi lupauksia, että seuraavia myyntiehtoja:

• Kasvatti rekisteröidään Virtuaaliseen hevosrekisteriin

• Hevosen nimeen lisätään ja rekisteröidään liite *** de Winter

• Kasvattajaksi linkitetään Winterbourne Court (WINT9936)

• Syntymämaaksi merkitään Yhdysvallat

• Kasvatista luovuttaessa sitä tarjotaan ensin takaisin meille

• Kasvatin jokainen omistaja on velvollinen ilmoittamaan osoitteenmuutoksista

• Menehtyneen hevosen muistosivut linkitetään meille

Tehdessäsi ostotarjouksen, kerrothan rehellisesti tulevaisuuden suunnitelmistasi? Meillä on laaja kirjo hevosia juuri ostajia varten, jotta kaikille löytyisi mieluinen varsa. Osa hevosistamme kilpailee tavoitteellisesti, käy kantakirjattavana ja laatuarvosteluissa, ja näitä hevosia suosittelemme tavoitteellisesti kilpaileville ostajille. Toiset hevoset taas elävät vähän rennompaa elämää; Ne kilpailevat, mutta eivät välttämättä saa yhtäkään palkintoa koko elämänsä aikana. Näitä jalostushevosiamme taas suosittelemme ostajille, jotka etsivät harrastekaveria eivätkä ehkä välitä kilpailla ollenkaan. Kasvattia tilatessamme, otamme tämän huomioon ja tarjoamme ostajan tavoitteisiin sopivia vanhempiehdokkaita. Valmiiden myyntivarsojen kohdalla esitämme erikseen vaatimuksemme varsan tulevaisuudelle, jotta ostajat osaisivat valita itselleen sopivan hevosystävän. Tavoitteellisempien hevosten varsoilta pyydetään lähes poikkeuksetta 20 sijoitusta painotelajissaan, mutta harrastekäyttöön soveltuvilta varsoilta pyydetään harvoin toimivia sivuja enempää. Myymme varsamme kasvattajan tuella, joten ostaja voi missä tahansa ongelmatilanteissa kääntyä meidän puoleemme!

Mikäli hevosen sivuilla ei kuitenkaan tapahdu mitään kolmeen kuukauteen, otamme yhteyttä omistajaan. Mikäli omistaja ei vastaa seuraavan kolmen kuukauden aikana - eli puolen vuoden sisällä viimeisestä tapahtumasta hevosen sivuilla -, olemme oikeutettuja ottamaan hevosemme takaisin huostaamme. Tämän jälkeen voimme myydä hevosemme uuteen kotiin, jos näemme sen parhaaksi vaihtoehdoksi, emmekä ole millään tavalla velvoitettuja pitämään sitä varattuna omistajalle, eikä uuden omistajan tarvitse myydä hevosta takaisin edelliselle omistajalle. Taukoilmoitus on siis hyvin tärkeä, mikäli mielit pitää kasvattimme itselläsi, mutta juuri nyt aikaa ei ole virtuaalihevosille. Jos taukosi pitkittyy tai päätät lopettaa harrastuksen kokonaan, olisimme hyvin kiitollisia ilmoituksesta, jotta voisimme sopia, mitä kasvatillemme tapahtuu. Älä suotta häpeä tarjota hevosta takaisin meille, me ymmärrämme kyllä!

Kasvatit vuodelta 2018

Kasvatti Syntynyt Isä Emä Omistaja
Amunet de Winter 11.10 2018 God Complex Ankh artemis
Sun Warrioress de Winter 11.10 2018 Dawnbreaker Helios Pheondymeia Winterbourne Court
Lady Liberty de Winter 20.10 2018 Unruhe v.d. Sieger Grace of the Heavens Chersey
Marlon Brando de Winter 23.10 2018 Unruhe v.d. Sieger Greed of Atlantis Winterbourne Court
Southern Veil de Winter 25.10 2018 South of Heaven Seventh Veil Stall Fernweh
Arinna de Winter 28.10 2018 Dawnbreaker Helios Amaterasu Stall Fernweh
Bermuda de Winter 31.10 2018 Paradox Steady As She Goes Winterbourne Court
Kitsunegari de Winter 05.11 2018 Unruhe v.d. Sieger Amaterasu Winterbourne Court
Glam River de Winter 18.11 2018 Glitter & Gold Greed of Atlantis Winterbourne Court