GRACE OF THE HEAVENS KTK-I (02/18), VIR MVA Ch (11/18)

Perustiedot

Virallinen nimi Grace of the Heavens Kasvattaja Kathleen Meyers, Brighton Stables
Rotu, sukupuoli Amerikanpuoliverinen, tamma Maahantuoja Ei maahantuontihistoriaa
Säkäkorkeus, väri 152 cm, voikko (ee/aa/nCr) Omistaja Nikki VRL-14085, Winterbourne Court
Syntynyt, ikä 14.02 2017, Yhdysvallat, 6-vuotias Koulutustaso Grand Prix, re. 140 cm, CIC4
Rekisterinumero VH18-155-0005 Painotuslaji Kenttäratsastus

Kathleen Meyers, Gracen kasvattaja, oli hyvä ystäväni jo vuosien takaa. Olin kauniina alkutalven päivänä matkalla Brighton Stablesin maneesiin valmentamaan Kathleenia ja hänen kouluratsuaan Bladea, kun huomasin syrjäisessä tarhauksessa kauniin voikon, jota en ollut ennen huomannut. Lähestyessäni hevosta huomasin sen selkeästi olevan kantavana, ja ajatus pikkuruisesta talvivarsasta noin kauniista emästä sai hymyn huulilleni. Heippasin tamman ja kiirehdin sitten valmennukseeni. Kathleen ei ikipäivänä lakkaisi huomauttelemasta, jos olisin myöhässä.

“Ootko sä hankkinut uuden hevosen?” kysyin valmennuksen jälkeen, kun Kathleen suki hevostaan ja riisui satulaa sen nihkeästä selästä. “Arvasin, että sä huomaat Songin”, punapää virnisti tietäväisenä ja nyökkäsi sitten kantaessaan painavaa ratsastuspenkkiä karsinan ulkopuolelle odottamaan kyytiä satulahuoneeseen. “Song of the Heavens, Mainen hienoimmasta suvusta”, nainen esitteli ylpeyttä huokuen. “Ostin sen sillä kisareissulla Maineen. Se on kantavana Berlinian Nightfallista”, Kathleen jatkoi tyytyväinen virne suupielessään. “Oho, vau! Ihan Berlinianista? Sillähän on suvussaan puokin lisäksi lusitanoa!” hämmästelin huuli pyöreänä. “Mähän sanoin, että sä tykkäät siitä!”

Ajattelin Song of the Heavensin varsaa useasti. Pieni kateus pisti, kun Kathleen soitti ystävänpäivää seuraavana yönä ja kertoi kauniista vaaleasta tammavarsasta, joka makasi Song of the Heavensin karsinassa ja nukkui. Omatuntoni soimaisi minua rajusti tästä kateudesta myöhemmin, sillä vain kuukausia myöhemmin sain itkuisen puhelun ystävältäni. “Voisitkohan sä ottaa Gracen?” uupunut, lohduton ääni pyysi puhelimessa varttia vaille neljä aamulla. “Mitä on tapahtunut? Miksi sä luovut Gracesta? Onko kaikki hyvin?” “Ei. Songilla on syöpä. Raju syöpä. Mulla ei ole aikaa ja rahaa molempiin just nyt.”

Niin vain nelikuukautinen, aivan liian aikaisin emästään eroon joutunut Grace of the Heavens päätyi minun huomaani. Sysäsin paperityöni epäröimättä sivuun ja annoin niiden kasautua kuukausien ajan, kun huolehdin pienestä ihmevarsastani. Side välillämme kasvoi vahvaksi niiden kuukausien aikana, kun ravitsin, lohdutin ja pidin seuraa kasvavalle Gracelle. Suojelunvaihtoni Gracea kohtaan vain kasvoi, kun Kathleen lopulta kertoi, että leikkausten, palautumislevon ja kolmen kuukauden kuntoutuksen jälkeen syöpä oli vienyt Songin mukanaan tuonpuoleiseen. Tunsin Gracen aistivan, mitä maailmassa oli tapahtunut ja että se oli yksin, ja koin velvollisuudekseni korjata maailman vääryys tätä pientä, viatonta hevosenalkua kohtaan.

Sukuselvitys

i. Berlinian Nightfall EVM
amwb, 155 cm, mustanruunikko
ii. Eternal Nocturne EVM
amwb, 160 cm, musta
iii. Eternal Waltz EVM
iie. Phoenix EVM
ie. Portuguese Butterfly EVM
amwb, 154 cm, punaruunikko
iei. Luciano EVM
iee. Engelhaft EVM
e. Song of the Heavens EVM
amwb, 151 cm, voikko
ei. Guardian of the Heavens EVM
amwb, 155 cm, ruunivoikko
eii. Aleksander EVM
eie. Daughter of the Heavens EVM
ee. Dreamcatcher EVM
amwb, 153 cm, smoky cream
eei. Skah Tahatan EVM
eee. Anichka EVM

i. Berlinian Nightfall on aikansa suosituimpia jalostusoreja rodussaan, ja se löytyy monen tulevan koulukenttien tähden suvusta. Nikiksi kutsuttu 155-senttinen mustanruunikko syntyi Yhdysvaltojen New Jerseyssä Sharke Dressagessa, mutta siinä on paljon eurooppalaista verta, sillä orissa virtaa suomalaista, saksalaista ja portugalilaista verta. Niki on varsasta asti ollut melko vankkatekoinen hevonen, joskin se on tarpeeksi siro ja sulavaliikkeinen pärjätäkseen Grand Prix-luokissa kansainvälisillä kentillä. Ori kilpailee yhä, vaikka tietystikin vähemmän aktiivisesti kuin nuorempana, ja sillä on yhteensä kolmetoista jälkeläistä, joista suurin osa on perinyt Nikin ahkeran työmoraalin, rohkean luonteen ja kiiltäväntumman värityksen.

ii. Eternal Nocturne oli 160-senttinen, oriiksi hyvin siro musta kouluratsu. Nocturne oli sukunsa ensimmäinen amerikkalainen, kun se syntyi Sharke Dressageen suomalaisesta Grand Prix-voittajasta Eternal Waltzista ja tuontihevostamma Phoenixistä. Siitä kasvoi hyvin lahjakas ja osaava kilpahevonen, ja se voitti lukuisia kansainvälisiä kilpailuja Grand Prix-tasolla. Luonteeltaan se oli rauhallinen ja ihmisrakas ori, ja se jäikin kotitallilleen asumaan vielä kauan eläköitymisensä jälkeen. Nocturne sai kolme jälkeläistä, joille kaikille ori periytti kauniit ja ilmavat askellajinsa. Ori menehtyi 25-vuotiaana luonnollisiin syihin, ja sen uurna asetettiin kunniapaikalle Sharke Dressagen toimistossa ensimmäisen polven amerikkalaisten Sharke-hevosten muistoksi.

iii. Eternal Waltz oli kotimaassaan Suomessa hyvin suosittu jalostusori, mutta maailmalle tämä kilpahevonen ei koskaan päässyt. Se kilpaili Grand Prix-luokissa ympäri maataan ja voitti useita kilpailuja, ennen kuin se jäi eläkkeelle. Valssi syntyi helsinkiläisellä puoliverisiittolalla potentiaalisista, mutta vain vähän kilpailleista suomalaisista puoliverisistä. 169-senttiseksi aikuisena kasvanut yönmusta varsa herätti suuresti ihastusta tallillaan, mutta todellisen komeutensa se näytti, kun se oli yksi Suomen nuorimpia Grand Prix-voittajia. Valssi sai peräti viisi varsaa, joille se periytti vahvasti suurta tähteään ja helppoa luonnettaan. Ori lopetettiin jalkavamman vuoksi 21-vuotiaana ja haudattiin helsinkiläiselle eläinhautausmaalle.

iie. Phoenix oli pienen piirin näyttelyhevosen kaunis, odottamaton jälkeläinen. Vahinkovarsa syntyi 13-vuotiaalle swb-tammalle Flickalle varsana Ruotsiin muuttaneesta, seurakilpailuissa menestyneestä amerikanpuoliverioriista Maxista. Phoenix jäi emänsä ainoaksi varsaksi, sillä Flicka menehtyi vain viikkoa myöhemmin synnytyksen jälkeläisiin komplikaatioihin. Punarautias tammavarsa jäi orvoksi, mutta sai sijaisemän naapuritallin työhevostammasta, joka oli menettänyt varsansa. Phoenixista kasvoi 157-senttinen, kaunisrakenteinen amerikanpuoliveritamma ja se kilpaili aktiivisesti matalan profiilin näyttelyissä edesmenneen emänsä tapaan. Luotettavaksi ja teräshermoiseksi kuvailtu Phoenix muutti Yhdysvaltoihin 11-vuotiaana jatkamaan uraansa, mutta näyttelyiden sijaan se saikin vain kaksi varsaa Yhdysvalloissa ja jäi sitten eläkkeelle. Tamma lopetettiin toistuvien ähkyjen uuvuttamana 19-vuotiaana.

ie. Portuguese Butterfly oli pitkään harkittu yhdistelmä kauniista brandenburg-tammasta Engelhaftista ja lusitanianhevosoriista Lucianosta. Portuguese Butterflysta muodostuikin hyvin nopeasti omistajansa silmäterä - myöhemmin siitä tuli koko maailman silmäterä, kun se kilpaili kansainvälisillä kouluradoilla voitostaan toiseen. Butterflyn yhteistyöhaluinen ja nopeasti oppiva luonne avittivat sen kiitonousua uransa huipulle huomattavasti, mutta tamman jalostusura otti hieman enemmän tappiota tamman pimeämästä puolesta; Hispanolinjoista tulleesta temperamenttisuudesta, joka tuli esille pääasiassa kotioloissa. Butterfly periytti tätä epätoivottua ominaisuuttaan melko vahvasti varsoilleenkin, joten vain muutamasta sen ohittaneesta varsasta kasvoi emänsä veroisia kilpakuninkaita ja -kuningattaria. Kouluratsastuksen lisäksi Butterfly kilpaili seuratasolla esteratsastuksessa, jossa se niitti hieman mainetta, joskaan ei mitään koulu-uransa veroista. Butterfly lopetettiin kipuilevan, pitkälle edenneen nivelrikon vuoksi 17-vuotiaana.

iei. Luciano lusit, 166 cm, rnvkk

iee. Engelhaft bdbrg, 160 cm, rtkm

e. Song of the Heavens oli kaunisrakenteinen, siro amerikanpuoliveritamma, joka menehtyi aggressiiviseen syöpään vain kuukausia ainoan varsansa syntymän jälkeen. 151-senttinen voikko syntyi Irlannissa O’Malleyn tilalle ja se polveutuu irlantilaisista of the Heavens-hevosista, joiden kantaisä, irish sport horse -ori Thunder of the Heavens, oli aikansa menestyneimpiä kenttähevosia. Song myytiin kaksivuotiaana Irlannista Yhdysvaltoihin Kathleen Meyersille, joka kasvatti tamman omanaan. Se ehti startata erinomaisin tuloksin pääasiassa kouluratsastuksessa, mutta myös kenttäratsastuksessa, ennen kuin tamma astutettiin Berlinian Nightfallilla. Grace of the Heavens-varsan oli tarkoitus jäädä kotiin, mutta Songin syöpädiagnoosin pakottamana varsa myytiin eteenpäin. Songin syöpää hoidettiin lähes vuoden ajan, ennen kuin Meyers teki päätöksen päästää voikon tuskistaan vain kahdeksanvuotiaana. Song haudattiin Brighton Stablesin takapihalle ja sitä jäi kaipaamaan koko talli.

ei. Guardian of the Heavens oli mitä komein kenttähevonen. Siobhan O’Malleyn kasvattama ish-pohjainen, 155-senttinen ruunivoikko oli trakehnerisästään huolimatta vankkarakenteinen ja lihaksikas tukkajumala. Se oli syntyessään yksi O’Malleyn tilan suurimpia syntyneitä varsoja ja jatkoi kasvuaan nopeassa tahdissa. Siitä kasvoi loistava kenttähevonen ja hunterratsu, ja orin kuoleman jälkeen sen pakasteita myytiinkin hurjaan hintaan huutokaupassa iso-britannialaiselle hunterseuralle. Guardian kuoli, kuten se eli; Antaessaan kaikkensa vaativalla maastoesteradalla. Ori loukkaantui vakavasti hypätessään huonosti täytettyä alamäkeä, ja se jouduttiin lopettamaan paikan päällä. Kilpailut järjestänyt seura haastettiin oikeuteen, mutta mikään korvaussumma tai rangaistus ei tuonut kenttäratsastuksen kolminkertaista maailmanmestaria takaisin. Guardianin perinnöksi jäi sen mittavan maineen lisäksi huimat 61 jälkeläistä, joista noin 75% oli puoliverisiä ja loput ratsuponeja, kaikki kovan luokan kenttäratsuja. Ori haudattiin O’Malleyn takapihalle ja sen muistoksi järjestetään vuosittainen Event Cup of the Heavens -kenttäratsastuskilpailu orin kotikaupungissa.

eii. Aleksander trak, 161 cm, mvkkkrj (pl)

eie. Daughter of the Heavens amwb, 158 cm, rt

ee. Dreamcatcher oli upea mustapohjainen tuplavoikko amerikanpuoliveritamma birdcatcher-täplillä, sirolla rakenteella ja kauniilla - joskin epäihanteellisella - joutsenkaulalla, jonka se peri akhal teke -emältään Anichkalta. Dreamcatcher syntyi amerikkalaisvenäläisen Grigoriy Wieldin omistamalla ratsutallilla vain vuosi aiemmin Venäjältä tuodusta Anichkasta ja paint-sukuisesta amerikanpuoliveriori Skah Tahatanista. Matkaratsastuspainoitteisesta tammasta ja westernpainoitteisesta oriista syntyneestä varsasta ei odotettu tulevan muuta, kuin kaunis pihakoriste, mutta vastoin odotuksia Dreamcatcher peri kestävyyttä emältään, nopeutta ja ketteryyttä isältään, ja teki upean uran kenttähevosena. Dreamcatcher sieppasi unien sijaan voittopokaalit kaikilta vastustajiltaan ja nousi kenttäratsastuksen tähtinimien joukkoon, joskin vain Yhdysvalloissa. Eurooppaa tamma ei koskaan päässyt valloittamaan, sillä sen menestyksekkään uran katkaisi vahinkovarsa, jota seurasi siitosuraa kolmen lisävarsan verran. Viimeinen varsa koitui Dreamcatcherin kohtaloksi; Varsa selvisi hyvin niukasti synnytyksestä, joka vei Dreamcatcherin hengen. Dreamcatcher tuhkattiin ja sen uurna lennätettiin Iso-Britanniaan, missä sen tuhkat ripoteltiin jokeen.

eei. Skah Tahatan amwb, 152 cm, mvkkkm

eee. Anichka at, 152 cm, vkk

Jälkeläiset

Jälkeläinen Syntynyt Isä Omistaja
Heart and Dagger STC 11.02 2018 Bracari da Évoga Storywoods
Luciferian Rosary STC 13.04 2018 Ungodly Abyss Winterbourne Court
Lady Liberty de Winter 20.10 2018 Unruhe v.d. Sieger Chersey

Kilpakalenteri

24.01 2018 KRJ, Grand Prix Supernatural 4/38
26.01 2018 KRJ, Grand Prix Supernatural 2/38
01.02 2018 KRJ, Grand Prix Colosseum 5/30
03.02 2018 KRJ, Grand Prix Armont Stud 2/30
03.02 2018 KRJ, Grand Prix Colosseum 2/30
03.02 2018 KRJ, Grand Prix Colosseum 3/30
03.02 2018 KRJ, Grand Prix Lamoca 3/30
04.02 2018 KRJ, Grand Prix Lamoca 3/30
06.02 2018 KRJ, Grand Prix Lamoca 5/30
07.02 2018 KRJ, Grand Prix Beaumont 1/30
07.02 2018 KRJ, Grand Prix Joyance 2/30
07.02 2018 KRJ, Grand Prix Armont Stud 3/30
08.02 2018 KRJ, Grand Prix Beaumont 2/30
08.02 2018 KRJ, Grand Prix Joyance 2/30
08.02 2018 KRJ, Grand Prix Armont Stud 3/30
11.02 2018 KRJ, Grand Prix Armont Stud 1/30
11.02 2018 KRJ, Grand Prix Armont Stud 5/30
12.02 2018 KRJ, Grand Prix Colosseum 1/30
12.02 2018 KRJ, Grand Prix Armont Stud 2/30
12.02 2018 KRJ, Grand Prix Joyance 3/30
12.02 2018 KRJ, Grand Prix Joyance 4/30
12.02 2018 KRJ, Grand Prix Aittohaara 5/30
13.02 2018 KRJ, Grand Prix Aittohaara 3/30
13.02 2018 KRJ, Grand Prix Joyance 5/30
14.02 2018 KRJ, Grand Prix Armont Stud 1/30
14.02 2018 KRJ, Grand Prix Armont Stud 1/30
14.02 2018 KRJ, Grand Prix Joyance 1/30
14.02 2018 KRJ, Grand Prix Aittohaara 4/30
14.02 2018 KRJ, Grand Prix Lamoca 4/30
14.02 2018 KRJ, Grand Prix Gestüt Helmwald 4/30
15.02 2018 KRJ, Grand Prix Lamoca 4/30
17.02 2018 KRJ, Grand Prix Armont Stud 3/30
18.02 2018 KRJ, Grand Prix Colosseum 2/30
18.02 2018 KRJ, Grand Prix Lamoca 3/30
18.02 2018 KRJ, Grand Prix Colosseum 4/30
18.02 2018 KRJ, Grand Prix Gestüt Helmwald 5/30
19.02 2018 KRJ, Grand Prix Armont Stud 4/30
20.02 2018 KRJ, Grand Prix Armont Stud 2/30
20.02 2018 KRJ, Grand Prix Joyance 2/30
20.02 2018 KRJ, Grand Prix Colosseum 4/30
22.02 2018 KRJ, Grand Prix Joyance 1/30
23.02 2018 KRJ, Grand Prix Joyance 3/30
25.02 2018 KRJ, Grand Prix Joyance 2/30
25.02 2018 KRJ, Grand Prix Joyance 4/30
01.02 2018 KERJ, CIC4 Priton Budyonnys 3/42
02.02 2018 KERJ, CIC4 Priton Budyonnys 6/42
05.02 2018 KERJ, CIC4 Yorca Warmbloods 1/14
05.02 2018 KERJ, CIC4 Colosseum 3/15
06.02 2018 KERJ, CIC4 Yorca Warmbloods 3/14
07.02 2018 KERJ, CIC4 Priton Budyonnys 1/42
07.02 2018 KERJ, CIC4 Yorca Warmbloods 2/14
07.02 2018 KERJ, CIC4 Stratocaster 2/36
10.02 2018 KERJ, CIC4 Colosseum 3/15
10.02 2018 KERJ, CIC4 Priton Budyonnys 3/42
11.02 2018 KERJ, CIC4 Priton Budyonnys 5/42
12.02 2018 KERJ, CIC4 Brotherhood 4/24
18.02 2018 KERJ, CIC4 Yorca Warmbloods 3/14
20.02 2018 KERJ, CIC4 Delmenhorst 2/09
23.02 2018 KERJ, CIC4 Yorca Warmbloods 3/14
24.02 2018 KERJ, CIC4 Priton Budyonnys 1/26
24.02 2018 KERJ, CIC4 Gealán 1/30
25.02 2018 KERJ, CIC4 Yorca Warmbloods 1/14
26.02 2018 KERJ, CIC4 Gealán 3/30
27.02 2018 KERJ, CIC4 Delmenhorst 3/09
28.02 2018 KERJ, CIC4 Yorca Warmbloods 1/14
08.03 2018 KERJ, CIC4 Priton Budyonnys 2/26
16.03 2018 KERJ, CIC4 Priton Budyonnys 3/26
18.03 2018 KERJ, CIC4 Colosseum 2/12
30.03 2018 KERJ, CIC4 Priton Budyonnys 2/26
21.10 2018 KERJ, CIC4 Gealán 3/12
22.10 2018 KERJ, CIC4 Gealán 2/12
24.10 2018 KERJ, CIC4 Gealán 3/12
25.10 2018 KERJ, CIC4 Gealán 2/19
27.10 2018 KERJ, CIC4 Savioja 2/12
29.10 2018 KERJ, CIC4 Gealán 4/19
01.11 2018 KERJ, CIC4 Adina 3/10
03.11 2018 KERJ, CIC4 Adina 2/10
11.11 2018 KERJ, CIC4 Winterbourne 1/11
14.11 2018 KERJ, CIC4 Winterbourne 1/11
16.11 2018 KERJ, CIC4 Winterbourne 1/11
01.12 2018 KERJ, CIC4 Colosseum 3/28
05.12 2018 KERJ, CIC4 Colosseum 5/28
06.12 2018 KERJ, CIC4 Colosseum 2/28
07.12 2018 KERJ, CIC4 Colosseum 1/28
08.12 2018 KERJ, CIC4 Colosseum 3/28

Päiväkirja