cassandra helin

SVENSKATALANDE BÄTTRE FOLK.

Cassandra on 19-vuotias hevosharrastaja, joka on koko lapsuutensa ajan harrastanut ratsastusta. “Cas” tai “Cassie” aloitti harrastuksensa naapurin raskailla työhevosilla ja pääsi vasta 10-vuotiaana ratsastuskouluun kirjoille, jossa Cassandra harrasti kuusi vuotta. Kilpailemaan nainen pääsi ensimmäisen kerran 15-vuotiaana ratsastuskoulun hevosilla koulun omissa kilpailuissa. Cassandran sydän on vetänyt pääasiassa kouluratsastukseen, mutta viime vuosina nainen on innostunut myös harvinaisista lajeista, kuten hevospoolosta ja hevosjousiammunnasta, mikä tietysti aiheuttaa huolta Cassandran vanhemmissa, Fredrikissä ja Jasminissa. Cassandra on ollut jo lapsena hurjapäinen ja peloton, mutta silti naisen vanhemmat jaksavat olla sydän syrjällään kaikesta vähänkin vaarallisesta, mitä Cassandra tekee.

Hevosharrastus otti kuitenkin ison askeleen, kun Cassandra lopulta osti vähän hätiköidysti itselleen hevosen. Nainen oli päättänyt, että nyt oli aika löytää vuokra- tai ylläpitohevonen, mutta saikin pian huomata, että omisti reaktiivisen ex-ravurin, ja vieläpä orin. Ajaminen oli Cassandralle varsin uusi laji, aiempaa kokemusta löytyi vain muutama kerta, mutta siitä huolimatta ex-ravuri oli lähtenyt koeajon ja -ratsastuksen jälkeen mukaan. Naisen vanhemmat olivat tietenkin olleet taas aivan kauhuissaan, mutta Cassandra itse ei epäillyt hetkeäkään, etteikö pärjäisi nuoren orin kanssa ja kouluttaisi siitä kelporatsun. Ensimmäinen oma hevonen majoittui tädin tuttujen tallille Karluddiin, kivenheiton päähän Cassandran koulusta ja kodista.

Harrastuksen ulkopuolella Cassandra ei tee paljoakaan, vaan omistaa suuren osan elämästään hevosille - erityisesti Drakelle. Nainen käy nykyään lukiota ja aikoo jatkaa sieltä opiskelemaan hevostenhoitoa. Numerot pysyvät kiitettävinä, vaikka Cassandra ei kovin montaa tuntia päivästään tai edes viikostaan uhraa koulutehtäville vapaa-ajallaan. Hevospiirien ulkoisia ystäviä löytyy muutama, mutta oikeat kaverit pyörivät suunnilleen samoissa piireissä kuin Cassandra itse, ja muutama löytyy samalta tallilta Karluddissa. Rakkausrintamalla on kohtalaisen hiljaista; Koulussa on supersöpö poika nimeltä Kevin, mutta asiat eivät ole edenneet ollenkaan, eivätkä tule Cassandran toimesta etenemään, joten suuria toiveita pojan suhteen ei ole. Kotoa löytyy vanhempien lisäksi neljä vuotta nuorempi pikkuveli Carl-Erik, eli Calle, ja oranssi, raidallinen kissapoika Spöke.

KUVA © AURÉLIEN GLABAS (CC BY-NC-ND 2.0)