Tervetuloa Sisiliaan

Olet saapunut Scuderia Sierraan, virtuaaliseen hevossiittolaan Sisilian rannikolla. Sierra perustettiin huhtikuun lopussa 2018, jolloin sitä ylläpiti Nikkin lisäksi Saippua, mutta nyt talli on jäänyt yksin Nikkin hoiviin. Aiemmin Sierra toimi nimellä Cielo di Marte - Marsin taivas -, ja vanha nimi näkyy vuoden 2018 kasvattien nimissä jälkiliitteenä di Marte. Nykyiseen nimeensä Sierra vaihtoi kesäkuussa 2018.

Hevossiittolana Sierran päätoiminta pyörii hevoskasvatuksen ympärillä ja keskittyy erityisesti harvinaisiin hevosrotuihin. Tarkoituksena on kasvattaa hevosia rodullisesti kaikkien tarpeisiin sopiviksi, mutta myös ylläpitäjän omaksi iloksi. Suuresta hevosmäärästä johtuen vain harva valittu hevonen kilpailee, mutta tavoittelemme kaikkien rakennevalokuvallisten kanssa kantakirjausta. Päivän päätteeksi Sierra on kuitenkin hyvänmielenprojekti niin sanan hyvässä, kuin huonossakin tarkoituksessa.

Giulia

NIKKI VRL-14085 / NIKKIMARILYNFERRARI@GMAIL.COM

Yhteistyössä Crampton Stock Horses, Kaukovalta, Lukariksen Hevoskeskus & Rósgarður
Suosittelemme Virtuaalitalli Ionicia ja Virtuaalista Laukkaurheilukeskusta

Koristekuvat © Pixabay

Huomioithan, ettei navigaatio näy Mozilla Firefoxilla. Parhaan kokemuksen takaat vaihtamalla selainta. Navigaatiolinkit: Etusivu, oriit, tammat ja kasvatus.

Scuderia Sierra sijaitsee Välimeren suurimmalla saarella, Italiaan kuuluvassa Sisiliassa, joka tunnetaan ruokakulttuuristaan ja kapeista kujistaan kauniin arkkitehtuurin välissä. Sierra itse on suuri hevostila Sisilian kaakkoisrannikolla, ja sitä ympäröivät italialaiset viini- ja hedelmätarhat, sekä luontopolut. Varsinaista tallirakennusta Sierrassa ei ole; Sierra toimii lähinnä kokoelmana valtavia pihattoja, joissa hevoset tarhaavat tarpeisiinsa vastaavissa ryhmissä. Omistajan kivisen talorakennuksen alakerrassa on kuitenkin avaraa tilaa, johon hevosen saa kiinnitettyä esimerkiksi enemmän tilaa ja valoa tarvitsevia hoitotoimenpiteitä varten. Pelkkä hoitaminen onnistuu pihatossa, jossa hevoset saa sidottua kiinni. Käytännössä Sierra on suurensuuri pihatalli, sillä kallioisella merenrannalla sijaitseva kotitalo kuuluu samaan tonttiin.

Suuri talli vaatii suuren henkilökunnan. Kastiin kuuluu palkkatyöntekijöitä, kausityöntekijöitä ja vapaaehtoisia, ja Sierrassa näkyykin jatkuvasti uusia henkilöitä, erityisesti kesäaikaan. Sierra tarjoaa maksullista ratsastusta ja vaelluksia, sekä vuokraa sopivia hevosia sekä ratsastuskäyttöön, että maanviljelyyn. Pitkäaikaisimpiin työntekijöihin kuuluvat 27-vuotias espanjalaistaustainen Renata ja 31-vuotias italialainen hevoskouluttaja-valmentaja Rafael, jotka ovat olleet Sierrassa töissä alusta asti. Myös omistaja, 33-vuotias Giulia Bianchi, kantaa oman kortensa kekoon hevosten päivittäisessä hoitamisessa. Alkujaan Sierralla oli kaksi omistajaa, Giulia ja tämän suomalainen rakastettu Saimi Naakka. Pari kuitenkin erosi ja Saimi vei kourallisen hevosia mennessään palatessaan kotiin Suomeen, kun taas Giulia jäi Sisiliaan kasvattamaan hevosimperiumiaan.